Esad'dan Halep'e kara harekatı

Esad'dan Halep'e kara harekatı

DÜNYA Haberleri

Muhaliflerin direncini havadan kıramayan Suriye ordusu, Halep'in kuzeyine kara harekatı başlattı. Bu arada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye-Ürdün sınırına tıbbi amaçlı bir ekiple beraber sınırdaki sığınmacılara ilaç ve gıda yardımı götürecek bir askeri birlik göndereceklerini söyledi.

Suriye'nin en büyük kenti Halep'in kontrolü için başlayan savaş 17'inci gününü geride bırakırken, Suriye ordusu büyük bir taarruz başlattı. nbsp;Halep'in kuzeyine kara harekatı yapan ordunun sabah saatlerinde harekete geçerek, militanların kontrolündeki mahallelere operasyon başlattığı belirtiliyor. nbsp;Lübnan'dan yayın yapan Hizbullah'a ait El Manar televizyonu, akşam saatlerinden itibaren Selehaddin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu. Ancak nbsp;Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Tevhid Sancağı Tugayı Komutanı Ebu Ali, Halep'in Selahaddin Mahallesi'nin kontrolleri altında olduğunu söyledi. nbsp;Ali, Halep'in Selahaddin Mahallesinde şiddetli çatışmaların yaşandığını ancak kontrolün halen ÖSO'nun elinde olduğunu belirtti. Havadan ve karadan yoğun bir taarruz yapmasına rağmen ÖSO tarafından püskürtüldüğünü ifade den Ebu Ali, ÖSO'nun Halep'in yüzde 60'ına hakkim olduğu ve şehir merkezindeki Halep kalesini de kuşattığını vurguladı. Halep Kalesi'nin zaman zaman iki taraf arasında el değiştirdiğini söyleyen Ebu Ali, halkın, dış destekli rejimin tankına uçağına karşı direnişinin gerçek direniş cephesi olduğunu söyledi. nbsp; nbsp; ÖSO'dan yapılan açıklamada, Selahaddin Mahallesi siyasi güvenlik merkezinin de muhaliflerin eline geçtiği duyuruldu. nbsp;
nbsp; nbsp;

FRANSA'DAN SURİYE SINIRINA ASKER
Öte yandan, Ürdün'den izin alan Fransa, Suriye-Ürdün sınırına sığınmacılara ilaç ve gıda yardımı götürecek bir askeri birlik gönderiyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ürdün hükümetinin, Fransa'nın sınıra askeri birlik göndermesini kabul ettiğini açıkladı. nbsp;Bu hafta sonunda Ürdün sınırında kurulacak birlik, sığınma kampında tesisler kurarak, sağlık hizmetleri verecek. Hollande'ın aldığı askeri birlik kararını ise, Fransız Meclisi'ne Başbakan Jean Marc Ayrault anlatacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...