Savaş gemisiydi, turistlerin dalış mekânı olacak

Savaş gemisiydi, turistlerin dalış mekânı olacak

DÜNYA Haberleri

Portekiz donanmasına ait, ömrünü tamamlamış bir savaş gemisi, Algarve açıklarında patlayıcılarla batırıldı. 86 metre uzunluğundaki gemi, deniz altında dalgıçlara hizmet edecek

nbsp;Portekiz donanmasına ait, ömrünü tamamlamış bir savaş gemisi, Algarve açıklarında patlayıcılarla batırıldı. 86 metre uzunluğundaki gemi, deniz altında dalgıçlara hizmet edecek.

##tgvideo## nbsp;

Oliveira e Carmo isimli gemi, bölgeye ziyaretçi sayısını arttırmak için mühendisler tarafından batırılan 4 eski savaş gemisinden biri oldu. Gemiler, Okyanus İhya Projesi kapsamında batırıldı.
Deniz altına istenen konumda düşmesi için geminin bazı yerleri 220 ton betonla dolduruldu, patlayıcıların miktar ve yerleştirilmesi de uzmanlar tarafından özenle yapıldı. nbsp;
Gemilerin dalgıçlar tarafından kullanılmak üzere batırılması, hem dalgıçların can güvenliği hem de deniz altındaki ortamın zarar görmemesi için dikkatle yapılıyor. Batırılmadan önce gemide her türlü yakıt kalıntıları ve kimyasallar temizlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...