HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bahçeli'den birlik beraberlik çağrısı

Kaynak: İHA
Bahçeli'den birlik beraberlik çağrısı

Politika Haberleri  / İHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Arayış içinde olduğumuz birlik ve beraberlik istikametinin Ertuğrul Gazi'nin kutlu mirasından geçtiğini anlamak lazımdır. " dedi


##tgvideo##
Bilecik
'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen ''Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne katılan Devlet Bahçeli, Söğüt ruhundan feyiz almak Ertuğrul gazi felsefesiyle buluştuklarını söyledi. Bahçeli, "Türk milleti asırların engellerini, tarihin sarp yollarını, zorlukları ve güçlükleri bu mirasın kılavuzluğuyla ile aştı. Fitne çarkı bu şekilde kırıldı. Zalim ve hasis emeller bu sayede muvaffak olamadı. Ertuğrul Gazi zihniyeti zaferin, ihtişamın ve adaletin habercisi olarak asırlara Türk imzasını attı. İnsanlığa örnek olacak bu kudret Söğüt'ten yola koyuldu. Farklı din, dil ve kültür medeniyette bulunan engin hoşgörü kimseyi ayırmayan insaflı bakış, yönetim modeli ilhamını Ertuğrul gazinin tavsiyelerinde aldı. Sevgi, adanmışlık ve bağışlama Söğüt'ün hatırası ve mirasıdır. 7 asır önce Anadolu'nun kuzey batısında güneş gibi doğan başarı imanla beslendi. Vatan sevgisiyle güçlendi ve cihanda ve gaza bilinciyle hedefine vardı." dedi.

Söğüt'te tutuşan sevdanın Ertuğrul Gazi ile başlayan mücadelenin asırlardır sürecek dik başın ve hükümran neslin müjdesi olduğunu kaydeden Bahçeli, "Ertuğrul Gazi bu sebeple kutup yıldızıdır. Osmangazi'nin çınar rüyası böyle bir ortamda gerçekleşerek iradenin doğmasına kaynaklık etti. Söğüt bir milattır. Bu planlı ve büyüme stratejisi 400 çadırlık Türkmen topluluğundan 3 kıtayı kapsayan küresel güce 2 asırda dönüştü. Ertuğrul Gazi ile başlayan tarihi yolculuk sadece Türkleri değil, diğer milletlerin tarihini de yakından etkileyecek önemli hadiselere kapı araladı. Söğüt'te atılan adım dönüşümlere yol açtı. Etkisi bu güne kadar hissedilen olaylara zemin hazırlandı. Söğüt, Türklüğün nefes alarak devletleşmesini sağlayan sığınak oldu. Birbirine giren son yurdumuzun belini doğrultması kuşkusuz burada yeşeren tertemiz vicdanlarla gerçekleşti. Söğüt, doğuşun dirilişin ve toparlanışın merkezidir." diye konuştu.

7 asır önce dalgalanan sancağın Türklüğün kıvanç ve gurur vesilesi olduğunu dile getiren Bahçeli, "Bundan sonra yere düşmeyecektir. Bu topraklar 1071 Malazgirt'in destanı, vatanlaşan yeni bir nefesin ve başlangıcın adıdır. Anadolu'nun fethi tesadüfi değil, yerleşme ve yurt tutma davasının özeti ve kanıtıdır. Bu topraklar, zorluk karşısında tehdit ve tehlike anında terk edeceğimiz kiralık bir yer de değildir. Dönemsel olarak kaldığı işi bitince süresi dolunca ayrılacağı yol geçen hanı da değildir. Oğuz boyları ne yaptığını bilen, neye varmak istediğin farkında olan Mete Han ve Atilla'nın ilkelerini taşıyan asalet ve ahlak şahiserleri olarak Anadolu'ya kök saldı. Anadolu vatandır ve üzerinde pazarlık asla yapılmaz. Anadolu namustur ve müzakeresi olmayacaktır. Vatan Ertuğrul Gazinin vasiyeti, Şeyh Edebali'nin duasıdır. Dursun Fakihinin dileğidir. Ceddimizin şehitlik gömleğini seve seve giymesini, bizlere vatan bırakmasını basit bir olay gibi göremeyiz. Saygısızlık olur. Bozgunculuktan nemalanmak isteyenler bu vatan coğrafyasında kan ve can elde edildiğini bir karışında da dahi spekülasyon yapılmasına Türk milletinin müsaade etmeyeceği iyi anlaşılmalıdır." şeklinde konuştu.

Anadolu'da hep birlikte tutunduklarını ifade eden Bahçeli, "10 asırdır gözyaşlarımız birbirine karıştı. Ellerimiz arzu ile karıştı. Sevinçlerimiz coşkun ırmaklar ile birlikte arttı. Taviz vermeden Türk milleti şerefine leke sürdürmedik. Yeminleri çiğnetmedik. Bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Fırat'ın koynunda yatan Süleyman Şah'ın çağrısı da budur. Söğüt rehberliği ile aynı vatan ve milletle bugünlere geldik. Bugünlere ulaştık. Ertuğrul Gazi'nin yolundan sapmadan varlığımızı koruduk. Bugün ve yarın da korumaya devam edeceğiz. Bundan sonra da fazla kararlılıkla bu sorumlulukta olacağız. Bölücüler ve hainler Ertuğrul Gazi ruhu canlı ve diri olduğu sürece açtıkları fesat çukuruna düşmekten kesinlikle kurtulmayacaktır. Bunun olması için geçmişin mirasına sahip çıkılsın. Millet ve varlığı farklılıklarla sarsılmasın. Kimliğimiz ve tarihi değerlerimiz yüz üstü bırakılmasın. Söğüt'ten bir imparatorluk çıkmasının sebebi kardeşliğin sağlanmasında aranmalıdır. Fırsatçılara etnik ve bölücü tetikçilere yabancı projelere Türk gerçeğini anlamak istemeyen zihniyete Söğüt ruhuyla cevap verilmeli. Bu mücadele ve macerası kardeşlik ve dostluk üzerine inşa edildi. Birlik ve kardeşliğimiz veli nimet olarak görülmeli. Söğüt ateşi yandığı sürece Türkmen ve Yörük varlığını sürdürdüğü müddetçe Türkiye vatanı ve milletle dimdik ayakta kalacak. 7 asır önce ilan edilen nam ve haysiyetli duruş geleceğe yürüyecek. Türk milletinin basiretine mil çekmeye çalışanlar başaramayacak. Varlığımızı çürütmeye çalışanlar sonuç almayacaktır. Boş yere nefes tükettiklerini er geç anlayacaklar." açıklamalarında bulundu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...