HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ladin'in şoförü, Guantanamo'dan kurtuldu

Kaynak:
Ladin'in şoförü, Guantanamo'dan kurtuldu

DÜNYA Haberleri  / 

Usame Bin Ladin'in şoförü ve koruması İbrahim El Kusi, 10 sene Guantanamo'da hapis tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Ülkesi Sudan'a gönderilen Kusi, Hartum havaalanında şükür secdesi yaptı.

Kusi, 2002 başlarında Afganistan'da El Kaide'nin barındığı yerlerden Tora Bora dağlarında yakalanmış, Guantanamo hapishanesinde yıllarca tutulduktan sonra 2010'da 14 sene hapse mahkum edilmişti. Teröre malzeme tedariki yaptığını kabul eden ve El Kaide'yle ilgili istihbarat veren Kusi'nin cezası hafifletildi ve hapis yattığı 8 seneye ilaveten 2 sene hapis sonrasında serbest bırakıldı.
Kusi, Guantanamo'daki ilk tutuklulardandı. Onun serbest bırakılmasıyla şimdi Guantanamo'daki hapishanede 168 kişi kaldı.
Kusi'nin avukatı Paul Reichler, "Geçenlerde 52 yaşına girdi. Herhalde bu onun şimdiye kadar aldığı en güzel doğum günü hediyesi oldu" dedi.
Kusi'nin serbest bırakıldığı Pentagon ve Sudan resmi makamları tarafından da doğrulandı.
Kusi, 2002'den bu yana karısı, 2 çocuğu ve ailesini görmemişti. nbsp;
Kusi, anlaşma kapsamında Sudan'da bir entegrasyon programından geçecek.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...