Bağış: AB veresiye satan bakkal

- Güncelleme:
Bağış: AB veresiye satan bakkal

TÜRKİYE Haberleri

"Bakkallarda 'Peşin satan-veresiye' satan fotoğrafları vardı. AB, bugün veresiye satan bakkal durumunda. Veresiye defteri o kadar kabardı ki borçlular ilk fırsatta defteri ele geçirip yakmanın peşinde."



Gazetemizin geleneksel hale getirdiği "Konuk Genel Yayın Yönetmeni" toplantısının dünkü misafiri AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış oldu. Bağış, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak ile yayın kurulu üyeleri ve yazarlarımızın hazır bulunduğu toplantıda birinci sayfada yer alacak haberleri ve Türkiye'nin gündemini değerlendirdi. AB ülkelerindeki ekonomik krize ve AB'nin 2023 raporuna değinen Bağış, "Öngörüleri AB'nin siyasetsizlik halinin tehlikeli boyutlara ulaştığını gösteriyor" diye konuştu. Türkiye'nin reformlarla yükselmeye devam edeceğini, ileri demokrasi kararlılığı ve değişimci ruhuyla insanlığa yeni umut ışıkları yakmayı sürdüreceğini söyleyen Egemen Bağış şöyle konuştu: "Hatırlarsanız önceden bakkallarda 'peşin satan', 'veresiye satan' ayrımını gösteren fotoğraflar vardı. AB bugün maalesef veresiye satan bakkal durumunda. Veresiye defterleri o kadar kabardı ki o yüzden çoğu zaman artık müflis tüccar refleksleri görebiliyoruz. Bu da yetmiyormuş gibi borçlular gözlerini o veresiye defterine dikmiş durumda. İlk fırsatta defteri ele geçirip yakmanın peşindeler. O yüzden AB sürekli içine kapanıp korumacılık yapmak zorunda kalıyor." nbsp;

FRANSA'DAKİ TÜRKLER SANDIĞA GİTMELİ
Pazar günü yapılacak Fransa seçimlerine de değinen Bakan Bağış, Sarkozy ya da Hollande'nin kazanmasının Türkiye açısından hiçbir fark oluşturmayacağını kaydetti. Fransa'daki Türk seçmenlerine oylarını kullanmaları çağırısında bulunan Bağış, "Fransa'nın ekonomik gidişatında Fransız halkının mutlu olmadığı ortaya çıkıyor. Kimse mutsuzluğun devamından yana oy kullanmaz. Bu yüzden Hollande daha şanslı gözüküyor" dedi. Sarkozy'nin Türkiye ve İslam karşıtlığı üzerine oturan bir seçim stratejisi yürüttüğünü hatırlatan Egemen Bağış şunları söyledi. "Türkiye önemli bir kapı. Fransa bu kapıyı kapamayı göz ardı edemez. Burada sizin aracılığınızla Fransa'daki Türk seçmen kardeşlerimize sesleniyorum. Herkes mutlaka 6 Mayıs'ta sandık başına gidip kime oyunu verecekse versin ama kullansın. Çünkü 'Fransa'da Türklerin yüzde 80'i sandık başına gitmez. Ermenilerin ise yüzde 80'i mutlaka oyunu kullanır' şeklindeki algıyı artık değiştirmek gerekiyor."

DOKTOR DÖVENLERE TERAPİ ŞART
Bakan Egemen Bağış, doktor döven ve mecliste öfkesine hakim olamayan milletvekilleriyle son günlerde sokaklara inen tiyatrocuların durumlarıyla ilgili de önemli tespitler yaptı. "Doktor dövenlerden başlayarak, bağırıp çağıran ve bardak kıranların öfke kontrolü terapisine tabi tutulmaları gerekiyor" diyen Bakan Bağış, sanatçılara yönelik olarak da şunları kaydetti: "Tiyatrolarımızın kendilerine olan güvensizlikleri üzücü. Tiyatronun özelleşmesi neden tiyatrocularımızı kaygılandırır? Acaba beğenilmeyeceklerinden mi korkuyorlar? Ben, kendine ve sanatına güvenen hiçbir tiyatrocunun, tiyatronun özelleştirilmesinden rahatsız olacağını düşünmüyorum. Tiyatro özelleşince sahipsiz kalmayacak. Aksine gerçek sahibiyle yani milletle daha fazla bütünleşecek. Tiyatrolarımızda yaşanacak rekabet tiyatro salonlarıyla milletimizin daha fazla bütünleşmesini sağlayacak."


nbsp;
Bağış: AB veresiye satan bakkal




















Yazıişleri toplantısında keyifli dakikalar
Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ın "Bugün manşetleri siz atacaksınız" demesinden sonra görevi devralan Egemen Bağış, "Genel Müdürünüz Mücahid Ören Beyi' aradım, kendisine bu gazetenin logosundan mizanpajına, IPAD versiyonundan yeni bir web sitesine kadar pek çok düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söyledim. O da benim her türlü değişikliği yapma yetkim olduğunu söyledi" diyerek söze başladı. Bağış daha sonra ilk iş olarak Ankara Temsilcimiz Nuri Elibol'u aradı ve toplantıyı esprilerle sürdürdü. Telefonla görüştüğü Elibol'a "Seni bakan değil, genel yayın yönetmenin olarak arıyorum. Her türlü değişikliği yapmaya yetkim var ayağını denk al" dedi. Karşılıklı latifelerin yapıldığı görüşme sırasında Bağış, "Şimdi Elibol beni tehdit ediyor. 'Ergenekon'dan kolay kurtulamayız. Kovdukları adam bu kadar kıvraksa işimiz zor" şeklinde konuşarak esprilerine devam etti. Ankara'ya acilen dönmesi gerektiği halde, nbsp;genel yayın yönetmeni olarak keyifle sürdürdüğü toplantıyı uzatması üzerine Basın Danışmanı Cihangir Şahin "Efendim vaktimiz daraldı. Uçağınızı kaçırabilirsiniz" hatırlatmasında bulundu. Bunun üzerine Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, daha önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la gerçekleştirilen ve uçağının kalkmasına az zaman olmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen toplantı ile ilgili hatırasını anlatınca, Egemen Bağış, "Ben mesajımı aldım" diyerek toplantıyı bitirdi. Bağış, "Nuh Beyin özgüven sorunu var. Koltuğunun kapılacağından endişe ediyor" esprisiyle geçici genel yayın yönetmenliği görevini noktaladı.


Bağış: AB veresiye satan bakkal nbsp;

Bakan Bağış, AB'ye üyelik sürecinin başladığı günkü manşetimizi yakından inceledi.
nbsp;

42 yıldır süren nbsp;dürüst yayıncılık
Yayın kurulu üyelerimiz ve yazarlarımızla keyifli dakikalar geçiren Egemen Bağış, 42 yılı geride bırakan gazetemizin medyadaki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Türkiye, kurulduğu günden bu yana dürüst, ilkeli ve objektif yayıncılık anlayışıyla 42 yılı aşkın süredir başarıyla muhafaza ediyor" diyen Bağış şunları söyledi: "Türkiye Gazetesi, Sayın Enver Ören ve birkaç arkadaşının gayretleriyle mütevazı bir aile gazetesi olarak yola çıkmıştır. Ancak o ailenin gittikçe genişlediğini, Türkiye Gazetesi'nin her geçen gün daha geniş kesimlere hitap ederek Türkiye'nin gazetesi haline geldiğini görüyoruz. Türkiye gazetesinin gelenekle yeniliği buluşturan yönü takdire şayandır. Türk basınında milyonun üzerinde satan ilk gazete de Türkiye Gazetesi'dir. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine ilişkin gelişmeleri, Avrupa standartlarında yayın yapan Türkiye Gazetesinden zevkle okuyorum." nbsp;

CHP'DEKİ ŞOK GELİŞMEYLE İLGİLİ EGEMEN BAĞIŞ'IN YORUMU:
Gürsel 'Tekin' mi?

Gazetemizin geleneksel hale getirdiği "Konuk Genel Yayın Yönetmeni" toplantısına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP'de yeniden depreşen iç muhalefetle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kendisine gelen bilgilerin; Kemal Kılıçdaroğlu ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün anlaştığı ve Gürsel Tekin'in ise buna karşı olduğu için istifa etmiş olabileceğini belirten Bağış, "Tekin, İstanbul'u istiyordu. Kendisine verilmeyeceğini anladı. Tavrı böyle sergilemiş olabilir. İlginç olan şu ki; CHP'nin karıştığı bir günde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Başbakanımızla görüşüyor. Aziz Kocaoğlu EXPO Fuarı için Başbakana umut bağlıyor. Yani CHP'de sular kolay durulmaz" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...