Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere'de askeri araç kaza yaptı: 10 şehit

/ Kaynak: İHA
Uludere'de askeri araç kaza yaptı: 10 şehit

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye Gaziantep'teki saldırının şokunu üzerinden atamadan bir acı haber de Şırnak'tan geldi. 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere Köyü'ne taziye ziyaretinde bulunacak olan Ahmet Türk için güvenlik önlemi almaya giden içi asker dolu minibüs kaza yaptı; 9 asker ile 1 korucu şehit oldu. Yaralı askerleri, köydeki vatandaşlar kurtardı.

Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyü Irak sınırında 28 Aralık 2011 günü uçakların bombalaması sonucu 34 kişinin hayatını kaybetmiş, ölenlerin ilk bayramı olması nedeniyle Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk köye bugün taziye ziyaretinde bulunacaklarını belirtmişti. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk için köye güvenlik önlemi almaya gelen ve içerisinde askerlerin bulunduğu bir minibüs Gülyazı köyüne 200 metre kala virajı alamayarak şarampole yuvarlandı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; ##tgvideo##

İçerisinde 18 askerin bulunduğu minibüsteki yaralılara ilk müdahaleyi Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'u bekleyen köydeki vatandaşlar yaptı. Kazada; Uzman Çavuş Atakan Çiller, Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç, Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman, Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan, Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik, Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Topal, Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan ve Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Dokur nbsp;ile nbsp;aracın sürücüsü olan köy korucusu Mehdi Tosun şehit oldu. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, kazada 4 askerin de yaralandığını söyledi. Yaralanan askerler Sınır Tugayı'ndaki müdahalenin ardından askeri helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne sevk edildi. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...