Suriyeli sığınmacıları yangın vurdu

/ Kaynak: İHA
Suriyeli sığınmacıları yangın vurdu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Telhamut mülteci kampında bu akşam çıkan yangında yaralanan 5 çocuk Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Yangın sırasında anne Emine Abdullah'ın komşu çadırda, ismi öğrenilemeyen babanın da Suriye'de savaşta olduğu öğrenildi.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecileri bu kez yangın vurdu.
Ceylanpınar'da Telhamut Mülteci Kampında elektrikli sobanın yere düşmesi sonucu çıkan yangında aynı aileden Mahmut Abdullah (2), Halit (7), Rafif (6), Fatıma ve ismi öğrenilemeyen Bir çocuk daha alevlerin arasında kalarak yaralandı. Ambulanslar ile önce Ceylanpınar Devlet Hastanesine ardından komşu ilçe Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklar burada yapılan ilk müdahalelerin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Çocuklardan üçünün durumunun ağır olduğu ve yanık derecelerinin yüksek olduğu öğrenilirken anne Emine Abdullah'ın bitkin olduğu gözlerden kaçmadı. Çocuklarla birlikte Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli Sığınmacı Adnan Sadık yangın ile ilgili şu açıklamada bulundu; "yanın çıktığı sırada çocukların annesi komşudaydı. Sobanın yere düşmesi sonucu çadır alev aldı"
Öte yandan, Ceylanpınar Telhamut Çadır kentinde çıkan yangını itfaiye ekipleri diğer çadırlara sıçramadan önlerken, yangın ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...