Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afyon'da cephanelikte patlama: 25 ŞEHİT

Afyon'da cephanelikte patlama: 25 ŞEHİT

GÜNDEM Haberleri

Afyonkarahisar'da askeri cephanede patlama meydana geldi, 7 kişi yaralandı, binlerce el bombası etrafa saçıldı. Patlamada 25 asker şehit oldu.

TSK'dan yapılan Açıklama:

1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır.

2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

BAKAN EROĞLU: Etrafta el bombası bulan güvenlik güçlerini arasın...
Bakan Eroğlu etrafa saçılan el bombalarıyla ilgili Afyonluları uyardı. nbsp;Etrafta kontrollü patlatmaların olabileceğini söyleyen Eroğlu vatandaşın panik yapmamasını istedi. Etrafa saçılan el bombaları ile ilgili de halkın dikkatli olması gerektiğini söyleyen Bakan Eroğlu, el bombası bulan vatandaşların olayı hemen güvenlik yetkililerine bildirmesini istedi.

SABOTAJ DEĞİL KAZA

Eroğlu, Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin, ''Tamamen bir tasnif, sayım nbsp; yapılırken meydana gelen bir kaza, terörle alakası yok, kontrollü nokta. İgno tip dediğimiz cephaneliklere dışarıdan müdahale söz konusu değil, dışarıdan bir sabotaj söz konusu değil. Tamamen bir kaza olduğu konusunda ben de kesinlikle mutmainim'' dedi.

Patlamada 2 astsubay 2 uzman çavuş ve 21 er şehit oldu.

Afyon devlet hastanesinden yapılan açıklamada kimlik testi için DNA testi yapılamadığı söylendi. Şehit cenazeleri direk olarak helikopterlerle GATA'ya götürülecek. nbsp;

Patlamadan ilk görüntüler...

Patlama sonrası gündüz görüntüleri...


--------------


Afyonkarahisar'ın Kanlıca Mahallesi'nde bulunan askeri mühimmat deposunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında 2'si ağır olmak üzere 20'den fazla yaralanın olduğu öğrenildi. 25 askerin şehit olduğu olay ile ilgili açıklama yapan TSK olayın kaza olduğunu açıkladı.

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey patlama sırasında cephanelikte 30 kadar askeri görevlinin bulunduğunu duyurdu.

#

#

Saat 21.00 sularında meydana gelen patlama şehir merkezinde de duyuldu. Patlamanın şiddetinden evler sarsıldı. Vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara çıktı. Patlama sonrası gökyüzünde toz bulutu meydana geldi.

Patlama sonrası, sağlık ekipleri, itfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli patlamanın sebebinin araştırıldığını, olayda ölen veya yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmadığını söyledi.

ETRAFA BİNLERCE EL BOMBASI SAÇILDI

Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın verdiği bilgiye göre, askeri cephanelikte son 5 gündür soren el bombası tasnifi esnasında patlamanın meydana geldi, Saat 21.15'te meydana gelen patlamanın şiddetinin Afyon merkezde önce deprem sanıldığını belirten Çoban, cephanelikte meydana gelen yangına güvenlik nedeniyle müdahale edilemediğini ifade etti.
Etrafa saçılan binlerce el bombası yüzünden askeri bölgeye sivil araçların girmesi güvenlik nedeniyle izin verilmiyor.

AYFON AYAKTA..

Patlamanın ardından, cephaneliğe yakın evler tamamen boşaltıldı. Yangının sürdüğü cephanelikte yeni bir patlama ihtimaline karşı polis ve askeri birliklerin aldığı önlemler sürüyor. Bu arada çok sayıda vatandaş yaralılar için kan vermek üzere hastaneye koştu..

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey:
Patlama sırasında sayım yapan 30 asker vardı, nbsp; 8 askerin dışarı çıkabildiği öğrendik. İçeride kalan askerler hakkında bilgi alamadık. Afyon'daki sağlık kuruluşları kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu.

Çevre illerden bomba imha ekiplerinin Afyon'a gelmesi bekleniyor

Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Çevreye yayılan mühimmat yüzünden yangına müdahale edemiyoruz. Yangın söndürme uçakları sabah ilk müdahaleyi yapacak.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: YARALILARIN DURUMU İYİ



Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin, ''Şu an kışlanın önünde 18 ambulansımız, 3 UMKE timimiz olmak üzere tüm yönetim karomuzla bekliyoruz'' dedi. Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamadan dolayı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 4'ü asker 7 yaralının getirildiğini belirterek, çevre illere giden yaralı olmadığını kaydetti.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Yemenici, şöyle konuştu: ''Patlama meydana geldikten 5 dakika sonra 10 ambulansımız olay yerine intikal etti. Şu an kışlanın önünde 18 ambulansımız, 3 UMKE timimiz olmak üzere tüm yönetim kadromuzla bekliyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki bütün doktorlarımız göreve çağrıldı. Başhekim dahil bütün yönetici arkadaşlarımız hazır bekliyorlar. Muhtemel yaralıların durumuna göre yoğun bakım ve diğer yatakları da hazırladık. Yatak konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızdan itidalli olmalarını istiyoruz. Ayrıca diğer illerden 9 ambulans ve 3 UMKE timi de çevre kentlerden ilimize doğru hareket etti. Sağlık yönünden olay tamamen kontrolümüz altında.'' Olay yerindeki gözlemlerine de değinen Yemenici, ''Şu anda belli bir yere kadar giriş izni var. Çünkü mühimmattan etrafa dağılan el bombalarının zarar verebileceği düşünülerek patlamanın olduğu alana girişe izin verilmiyor. Biz hazır bir şekilde bekliyoruz. Askeri ve emniyet güçleri de bu konuda hazır bekliyorlar'' diye konuştu. Yemenici, kan ihtiyacının bulunmadığını sözlerine ekledi.

AFYON'A ZIRHLI ARAÇ İSTENDİ

Ataköy'teki askeri bölgede halen alevlerin yükseldiği görülürken, çok sayıda ekip ve yangın söndürme aracı birliğe girdi. Bölgedeki kuru otların da tutuşmasıyla yeni patlamaların olabileceği ihtimaline karşın ekipler çalışmalarını temkinli yürütüyor. Herhangi bir patlama ihtimaline karşın, bölgeye girmek için olay yerine zırhlı araç istendi.

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'e ait panzerler birliğe giriş yaptı. Bu arada, daha önce askeri alana giren ambulanslardan 3'ünün yaralı alarak birlikten ayrıldığı belirtildi. Birliğin önünde çok sayıda AKUT ve Sivil Savunma ekibi bekliyor. Öte yandan, bölgede elektrikler kesilirken, polis araçlarından, yakın yerlerde oturan vatandaşların uzaklaşmaları yönünde anonslar yapıldı.

ERDOĞAN VE ÖZEL BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu telefonla arayarak bilgi aldı.

VALİ: 7 YARALIMIZ VAR, KAN İHTİYACI YOK

Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu: Henüz depoya tam ulaşılamadı, verilen yaralı rakamları spekülasyon. Hastanelerimizde kan ihtiyacı yok. Sayım sırasında içeride bulunan askerlerimiz olabilir, yaralılar olabilir ona göre önlemlerimizi aldık.
Cephanelik oldukça korunaklı, bu bir kaza, terör ya da sabotaj değil. Sosyal medyada kan ihtiyacı anonsları yapılıyor ama bunlar tamamen gerçek dışı. Bölgedeki askerler tahliye edildi

Afyon Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gülsan:
Yangın şu an oldukça zayıfladı, patlamanın olduğu bölgeye henüz giremedik, girmemiz zaten çok riskli güvenlik açısından, biz muhtemel yangın çıkabibelecek bölgeleri kontrol ediyoruz. Askeri birlik etrafındaki ağaçlık alanlardaki yangını söndürdük

nbsp;
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, patlamadan dolayı hastanelerine 4'ü asker toplam 7 kişinin acil servise başvurduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerine 7 kişinin getirildiğini belirterek, ''Bu kişilerin 4'ü asker, 3'ü ise sivil. Acil servisimize başvuran bu 7 vatandaşımızın genel durumları gayet iyi, bir problem yok. Ama biz takip amaçlı acil servisimizde tutuyoruz. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok'' şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...