İstanbul'da 2045'e kadar deprem beklenmiyor

İstanbul'da 2045'e kadar deprem beklenmiyor

GÜNDEM Haberleri

İçimizi rahatlatan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan, Suriçi'nin yeniden yapılmasını isteyerek, "Kentsel dönüşüme hız verilmeli" dedi.

Hafızalarımızdan hâlâ etkileri silinmeyen 17 Ağustos depdeminin yıldönümünde Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbulluları rahatlatan açıklamalarda bulundu. Fatih Belediyesi'nin Deprem Konferansı'na katılan Ercan, İstanbul'da 2045 yılına kadar büyük deprem beklemediğini, bu sürenin kentsel dönüşüm için uzun bir zaman olduğunu söyledi. Ercan, "Yerin doğrusal gerginliğine bakarak konuşursam 2029'dan önce deprem gözükmüyor. Daha sonra yeni bir yöntemle bir araştırma yaptım. 2045 yılından önce deprem olmaz gözüküyor. Kentsel dönüşüm için yeterli zamanımız var. Ama bunu genişçe değil de titizce kullanmamız gerekiyor" dedi. Ercan bu tarihten önce birkaç yıl içerisinde deprem olacak diyen bilim adamlarının konunun uzmanı olmadıklarını ifade ederek "Televizyonlarda açıklama yapan herkes deprem bilimci değil" diye konuştu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...