Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin her tarafında sınıflar 30 kişi olacak

Türkiye'nin her tarafında sınıflar 30 kişi olacak

GÜNDEM Haberleri

Sınıf mevcutlarının kalabalık olduğu illeri tespit eden Milli Eğitim Bakanlığı, 5 yıllık bir plan çerçevesinde sınıfları 30'ar kişiye indirecek

Eğitim sisteminde yaşanan derslik sıkıntısı, 5 yıllık orta vadeli yatırım planıyla aşılacak. Son yıllarda yapılan dersliklerin bir bölümünün bilgi teknolojisi (BT) sınıfı, laboratuvar, kütüphane gibi eğitimin kalitesini artıran diğer eğitim birimleri için kullanılması, derslik başına düşen öğrenci sayısının istenilen oranda azaltılamamasına sebep olurken Hükümet, bunu çözmek için harekete geçti. Türkiye genelinde ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'a düştüğü öğrenilirken, özellikle göç alan büyükşehirler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde bu sayının yüksek olduğu ortaya çıktı. Derslik sıkıntısının Doğu ve Güneydoğu'da daha belirgin olduğunu gözlemleyen Milli Eğitim Bakanlığı, derslik başına düşen öğrenci sayısında 48 öğrenciyle en yüksek ilin Şanlıurfa olduğunu tespit etti. Hazırlanacak orta vadeli yatırım planıyla derslik başına düşen öğrenci sayısı ülkenin her tarafında ilk etapta 30'a çekilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...