Emekli yılbaşında 'intibakını' alacak

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Emekli yılbaşında 'intibakını' alacak

Ekonomi Haberleri  / İHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, binlerce emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası'nın yılbaşından itibaren uygulamaya geçeceğini

Aynı prim günü sayısı bulunan fakat farklı tarihlerde emekli olan işçiler arasındaki maaş farkının giderilmesini içeren İntibak Yasası kapsamında, yükseltilen maaşlar yılbaşından itibaren hesaplara geçecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, binlerce emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası'nın yılbaşından itibaren uygulamaya geçeceğini hatırlattı.

##tgvideo## nbsp;

İstanbul'da Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına katılan Çelik, "Binlerce emeklinin beklediği İntibak Yasası yılbaşı itibarıyla uygulamaya geçecek. 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlarımız, yaklaşık 2 milyon emeklimiz için intibak haksızlığının giderildiği bir düzenlemeyi bakanlık olarak hayata geçireceğiz" dedi. Taşeron işçi adı verilen ve alt işverenlerin yanında çalışanların hak kayıplarını telafi etmek için de taraflarla yoğun çalışma yaptıklarını dile getiren Bakan Çelik, bu işçilerin mağduriyetlerinin de kısa zamanda ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...