Ford'un yeni aracı görücüye çıktı

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Ford'un yeni aracı görücüye çıktı

Ekonomi Haberleri  / OZEL

Ford Otosan'ın mühendisleri tarafından geliştirip Yeniköy Fabrikasında üretilecek mini ticari araç ilk defa Amsterdam'da yüzünü gösterdi...

##tgvideo##
Ford Otosan'ın Gölcük'teki yeni tesislerinde üreteceği merakla beklenen mini ticarisi ilk defa Hollanda'nın Amsterdam kentinde tanıtıldı. Ford'un önümüzdeki 5 yıl içerisinde pazara sunacağı 15 yeni modelin tanıtıldığı 'Go Gurther' etkinliğinde örtüsünü açan Tourneo Courier'le birlikte Ford'un ticari araç ailesi de tamamlanmış oldu. Ford Otosan'ın Gölcük Yeniköy fabrikasında üretilmeye başlanacak Courier'le birlikte tesislerdeki kapasite yıllık 400 bine çıkacak. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen araç 2014'te yollara çıkacak ve yılda 110 bin adet üretilecek. Toplantıda ayrıca Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni Transit Connect'in tanıtımı da yapıldı. 2013 ortalarından itibaren üretimi İspanya'ya kaydırılacak modelin İspanya'da üretimi için mühendislik desteğini yine Ford Otosan verecek. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Yeni Tourneo Courier'le birlikte Transit ailesindeki yerlilik oranının yüzde 60'tan 68'e çıktığını dile getiren Yenigün, "Ford dünyasının geleceğine yön verecek olan yeni modellerin tanıtıldığı bu büyük etkinlikte, mühendisliği ve üretiminin Ford Otosan'a ait olduğu yeni ticari modellerimiz günün yıldızları arasında yer alıyor. Gösterimleri yapılan yeni Transit Courier modelimiz ve 45 yıldır başarısıyla segmentine ismini veren Transit'in tamamen yenilenen modeli pazar liderliğimizi perçinleyecek" diye konuştu.
"Go Further" etkinliğinde, 2014 yılına kadar toplam 1 milyar dolarlık yatırım ile Ford Otosan tarafından mühendisliği ve üretimi yapılacak yeni modeller bütün Avrupa basınına tanıtıldı. Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinin de tanıtıldığı etkinlikte 2013 yılında piyasaya sunulacak yenilenen Fiesta, Yeni Kuga ve Yeni Mondeo'da ilk defa görücüye çıktı. Etkinlikte yüzünü gösteren 2 ton yükleme kapasiteli Transit'le ilgili yeni bilgiler de önümüzdeki aylarda gelecek. Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, söz konusu araçla ilgili önümüzdeki dönemde sürprizlerin olacağını söyledi. Ancak tahminlere göre, söz konusu aracın koltuklu versiyonuyla, özellikle Türkiye'de yolcu taşımacılığında öne çıkan diğer markalara ciddi rakip olması bekleniyor. Ford'un mini SUV segmentindeki yeni modelleri Ecosport ve Edge'nin de tanıtıldığı etkinlikte verilen bilgilere göre, Yeni Fiesta 2013'te, Kuga 2013'ün ilk çeyreğinde, Yeni Mondeo ve Ecosport 2014'ün ilk çeyreğinde, Edge 2015'te, Turneo ve B-Max ise bu ay pazara sunulacak. Yeni Connect ve Transit'in 2013'ün sonunda satışa çıkması beklenirken, aynı tarihlerde Transit'in sürpriz versiyonu tanıtılacak. Ayrıca 2.0 cc'lik Ecoboost motorlu Ford Mustang de 2015'te ilk defa Avrupa pazarında olacak.



RESİMALTLARI
COURIER ZİNCİRLE SAHNEYE İNDİ
One Ford stratejisi doğrultusunda Avrupa ve dünya genelinde yeni bir strateji belirleyen Ford, 2500 yetkili satıcısı, çalışanları ve uluslararası medyanın katılımıyla Amsterdam'da 'Go Further-Daha İleri' etkinliği düzenledi. Etkinlikte Ford Otosan tarafından geliştirilip üretilecek olan ticari araçlar ilgi odağı oldu. Gölcük'lü Courier ise sahneye zincirle havadan indirildi.


TRANSIT SÜPRİZ YAPACAK!..
Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen Transit, alçak ve yüksek tavan modelleriyle İspanya'da üretilecek. 2013'ün sonunda yollara çıkması beklenen Transit'in yeni bir versiyonu da olacak.


BU MONDEO'DA 1.0 CC'LİK MOTOR VAR
2014'ün ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanan yeni Mondeo'da, 1.0 cc'lik Ecoboost benzinli motor bulunacak. Tanıtımdaki herkes ağırlığı neredeyse 1.5 tona yaklaşan aracın bu kadar küçük hacimli motorla nasıl yürüyeceğini merak ederken Ford yetkilileri kısaca şu açıklamayı yaptı; "1.0 cc Ecoboost=2.00 cc motor..." Yani söz konusu makine şu anda kullanılan 2.00 cc'lik motor kadar güç üretiyor ve buna rağmen ciddi bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Özel alaşımlı motor gömleği ve pistonlarının kullanıldığı yüksek sıkıştırma oranlı turbo motor, ayrıca Ford'un Formula 1 aracında da test ediliyor. Ford'un geliştirdiği 1.0 cc'lik Ecoboost, giderek küçülmeye başlayan motor teknolojisinin de dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Söz konusu motor önümüzdeki dönemde Ford'un bir çok modelinde de kullanılacak.


----KISA HABERLER------

10-5-4


450 HP'LİK 'ÜSTÜ AÇIK'

Audi'den güçlü
Cabriolet: RS5

Audi RS ailesinin en yeni üyesi olan RS5 Cabriolet'in lansmanını internet üzerinden yaptı. Yaklaşık 15 dakika süren lansmanda, RS5 Cabriolet'in üzerindeki perde kalktı ve araç, milyonlarca izleyicinin beğenisine sunuldu. RS5 Cabriolet, 450 HP üreten 4.2 FSI motoru ile sıfırdan 100 kilometre hıza 4.9 saniyede ulaşıyor. Mat alüminyum ızgarası ve 15 saniyede açılıp kapanan tentesi ile öne çıkan RS5 Cabriolet'in tavanı, 50 km hızda bile tek bir butona basılarak 15 saniyede açılıyor. RS 5 Cabriolet'in tahrik gücü FSI doğrudan enjeksiyonlu V8 motor tarafından sağlanıyor.

GEREKİRSE EK
250 km son sürate ulaşan araç, 10 km'de 10.9 litre yakıt tüketiyor. 4163 cc motor hacmi ile 8 bin 250 dev/dk'da 450 hp güç ve 4 ve 6 bin devir arasında 430 Nm tork üretiyor.
nbsp;

10-6-4




120 KM hızla giderken
ÜZERİNİ AÇABİLİYOR
nbsp;

Citroen, DS ailesinin ilk ürünü DS3'ün başarısının ardından, sırasıyla lanse ettiği DS4 ve DS5 ile seriyi tamamladıktan sonra, DS3 Cabrio'yu ilk defa 2012 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtacak. 120 km/s hızda bile tavanı açılıp kapanabilen DS3, sınıfındaki tek 5 kişilik cabrio araç olma özelliğini de taşıyor. DS3 Cabrio sahip olduğu 3D stop lambası ve orijinal bagaj kapısının açılmasıyla da DS serisinin DNA'sında bulunan zarafeti sergiliyor. DS3 Cabrio,245 litrelik bagaj hacmiyle de kategorisinin en geniş bagaj hacmine sahip aracı unvanına sahip.


GEREİRSE EK
Arka kısmında ayrıca 60/40 boyutunda ayrı katlanabilir bir alan mevcut, bu alan birçok günlük ihtiyaç için kullanılabiliyor.
nbsp;

Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...