Bu bankada para yerine anne sütü var

- Güncelleme:
Bu bankada para yerine anne sütü var

Yaşam Haberleri

Anne sütü eksikliğine karşı anne sütü bankaları kuruldu. Bu bankalar giderek yaygınlaşıyor. İngiltere'de böyle 18 süt bankası mevcut.

Anne sütünün bebek sağlığındaki önemi her geçen gün daha iyi anlaşılırken, anne sütü eksikliğinde de işin kolayı bulundu. nbsp;Anne sütü eksikliğine karşı anne sütü bankaları kuruldu. Bu bankalar giderek yaygınlaşıyor. İngiltere'de böyle 18 süt bankası olduğu bildirildi. nbsp;
İngiltere'de televizyonda spor programı sunuculuğu yapan Amanda Davies isimli kadın da bu bankalara başvuranlardan. Davies, 25 Mayıs 2009'da çocuğunun normalden dokuz hafta erken doğduğunu, çocuğunun ve kendisinin de hemen yoğun bakıma kaldırıldığını anlattı ve erken doğum sonucu çocuğuna verecek sütü olmayınca hastanenin, hastane bünyesindeki anne sütü bankasından bebeğe süt verilebileceğini teklif ettiğini, kendilerinin de bu teklifi kabul ettiklerini söyledi. nbsp;
Bebeğe hastalık bulaşmaması için bu bankalardaki sütlerin hasta annelerden alınmamış olmasının çok önemli olduğu, aksi takdirde bebeğe hastalık bulaşabileceği bildirildi.
Araştırmalar, anne sütünün bebek için en iyi besin olduğunu gösteriyor. Anne sütünün bebek sağlığında kısa, orta ve uzun vadede büyük faydalarının olduğu ifade ediliyor. Anne sütünde, paket sütlerde olmayan besinlerin yanı sıra bazı hormonlar ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek maddeler bulunuyor. Normalde doğumla birlikte annede süt üretimi başlıyor. Erken doğumlarda ise bu durum birkaç gün gecikebiliyor. Doğumun çok erken olması ya da annenin sağlığı, bu sürenin daha da uzamasına yol açıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...