HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

3 çocuk PKK'ya satılınca Beytüşşebap fena karıştı

Kaynak:
- Güncelleme:
3 çocuk PKK'ya satılınca Beytüşşebap fena karıştı

GÜNDEM Haberleri  / 

Biri BDP'li başkanın oğlu 3 çocuğun para karşılığı PKK'ya verilmesi, Beytüşşebap'ı savaş alanına çevirdi. Evlatlarını kurtarmak isteyen ailelerle, örgüte çocuk kazandırmakla suçlanan Cin ailesi birbirine girdi. Çıkan olaylarda 15 kişi yaralandı. Aşiret liderlerinin tarafları barıştıramadığı ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 4 gündür, aşiretlerin karşı karşıya geldiği büyük bir kavga yaşanıyor. Sebebi ise 12 yaşındaki 3 çocuğun para karşılığında PKK'ya teslim edilmesi. Çocuğu kandırılarak terör örgütünün dağ kadrosuna verilen isimlerden biri BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel. Evlatlarını kurtarmak isteyen aileler, örgüte çocuk kazandırmakla suçladıkları Cin ailesi tarafından linç edilmek istendi. Başkan Temel'in yakınları da Cin ailesinin evini silahla taradı. 4 günde 5 kez kavga eden aile fertlerinden 10'u silahla, 5'i de taş ve sopalarla yaralandı. Aileler, terör örgütüyle görüşerek çocuklarının geri verilmesini istedi, ancak PKK bu talebi reddetti. Çocukların her birinin 2 bin Euro karşılığında satıldığı iddiası ise gerginliği iyice artırdı.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Jirki, Mankuran, Gevdan ve Grevyan aşiretinin önde gelenleri, tarafları barıştırmak için büyük gayret sarf etti. Başkan Temel'in, Cin ailesinden 7 kişinin ilçeyi terk etmesi karşılığında barışabileceği şartı kabul görmedi. Tarafların her an yeniden kavga edebileceği ihtimali üzerine ilçede yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Alınan bilgiye göre, Beytüşşebap'ın büyük aşiretlerinin karşı karşıya geldiği kavga, iki hafta önce ilçenin sanayi sitesinde tamirci olarak çalışan 12 yaşındaki Ferhat Ataman'ın dağa götürülmesiyle başladı. BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in akrabası olan Hasan Ataman, oğlunun kurtarılması için arayışlara girdi. Ataman ailesi çocuklarının belediyede çalışan Mağdur Cin ve kardeşleri tarafından örgütün dağ kadrosuna satıldığını iddia ederek Cin ailesiyle tartıştı. Yusuf Temel, aşiret reislerini de devreye sokarak olayın çözülmesi için gayret sarf etti, ancak çözüm bulunamadı. Ardından yeni bir olay daha meydana geldi.
Terör örgütü yandaşlığıyla suçlanan Veysi Cin'in, Yusuf Temel'in 12 yaşındaki oğlu Diyar Temel ile muhtar Cevdet Ulaş'ın oğlu Kadri Ulaş'ı (12) götürüp PKK'ya teslim ettiği öne sürüldü. BDP'li başkan, oğlunun kandırılarak dağa götürüldüğünü belirterek, suçladığı Cin ailesiyle gerginlik yaşadı. İddialara göre Cin ailesi de, "Git örgütü ikna et getir." cevabını verdi. Yusuf Temel, terör örgütüyle görüşerek oğlunun kendisine verilmesini istedi. Ancak teröristler, çocuklar için 5-6 bin Euro verildiğini söyleyerek, iade talebini kabul etmedi. Terör örgütü, BDP'li başkana, "Dağa çıkan bir kişi bir daha geri dönemez." diyerek çocukları vermedi. İlçeye dönen belediye başkanı ile diğer iki aile, Cin ailesiyle kavga etti. Veysi Cin ilçeyi terk etti. Aşiret liderlerinin araya girmesiyle taraflar sakinleşti. Ancak iki gün önce Belediye Başkanı Temel'in aracının önünü kesen Cin ailesi, başkanı linç etmek istedi. Başkanın burnunu kıran Cin ailesi, arabada bulunan belediye başkanının oğlu Mazlum Temel'in de ayağını kırdı. Başkanın evi de taş yağmuruna tutuldu.
Bu olayı haber alan Temel'in akrabaları ise, Cin ailesinin evlerini silahla taradı. Üçüncü kez çıkan kavgada Temel ailesinden TEDAŞ Şefi Tahir Akdağ ile Hasan, Cihat, Welat, Hüsnü ve İskender Akdağ silahla yaralandı. Mağdur ve Mehmet Cin ise aldıkları taş ve sopa darbesiyle hastaneye kaldırıldı.

AŞİRET LİDERLERİ TARAFLARI BARIŞTIRAMADI
İlçede gerginliğin devam etmesi üzerine BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Jirki, Mankuran, Gevdan ve Grevyan aşiretinin önde gelenleri tarafları barıştırmak için büyük gayret sarf etti. Grevyan aşiretine mensup Belediye Başkanı Yusuf Temel'in, Cin ailesinden 7 kişinin ilçeyi terk etmesi karşılığında barışabileceği şartı kabul edilmedi. Aşiret liderleri ilçeden ayrılırken Hakkâri'de yaşayan Grevyan aşiretine mensup 15 araçlık konvoy Başkan Yusuf Temel'e destek amaçlı ilçeye geldi. Güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi alırken tarafların yeniden kavga edebileceği belirtiliyor.(İsmail Avcı - nbsp;ZAMAN)

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...