HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk kulübü, Almanya'da tarih yazdı

Kaynak: AA
Türk kulübü, Almanya'da tarih yazdı

FUTBOL Haberleri  / AA

Almanya'da 4. Lig'de (Regionalliga) mücadele eden Türk kulübü BAK, Almanya Kupası'nın ilk turunda Bundesliga takımı Hoffenheim'i 4-0 yenerek, tarihi bir galibiyete imza attı.

Kulüp yönetiminde çok sayıda Türk'ün yer aldığı ve 4. Lig'de (Regionalliga) mücadele eden Berlin Athletik Klub (BAK), Almanya Kupası'nın ilk turunda Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Hoffenheim'i 4-0 yenerek, tarihi bir galibiyete imza attı. BAK, Berlin'de Poststadion Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında, 2. dakikada Metin Çakmak'ın golü ile 1-0 öne geçti. Birçok gol pozisyonu da kaçıran ev sahibi ekip, 31. dakikada Justin Gerlach ve 40. dakikada Kevin Kruschke'nin golleri ile 3-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya da hızlı başlayan BAK, 49. dakikada Metin'in attığı golle 4-0'lık farkı yakaladı. Savunmasını da disiplinli tutan ve rakibine pozisyon vermeyen BAK, girdiği birçok pozisyonu da değerlendiremedi.

BİR GÜN ÖNCEDEN BAYRAM
Hoffenheim takımında İsviçre Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncusu Eren Derdiyok'un da 90 dakika forma giydiği karşılaşmada BAK rakibini 4-0 yenerek, tarihinde ilk kez Almanya Kupası'nda 2. tura yükseldi. BAK Kulübü Başkanı Mehmet Ali Han, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, bu galibiyetle taraftarlara bayramı bir gün önceden yaşattıklarını belirterek, ''İnsanlarımız bunu hak etti. Oyunculara teşekkür ederim. Oyuncular karşılaşmada yüreğini ortaya koydu'' dedi. Han, Almanya Kupası'nda 2. turda rakibin kim olacağının önemli olmadığını, oyuncuların yine aynı mücadeleyi vereceklerini kaydetti. BAK, 2 yıl önce de Almanya Kupası'na katılarak Berlin'i temsil etmiş, ancak ilk turda Bundesliga ekiplerinden Mainz 05'e, 2-1 yenilerek elenmişti. nbsp;

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...