Alman Meclisi yanlıştan dönüyor

- Güncelleme:
Alman Meclisi yanlıştan dönüyor

GÜNDEM Haberleri

Federal Meclis, sünnetin yasal hale getirilmesi için hükümete çağrıda bulunulan karar tasarısını kabul etti. Köln Eyalet Mahkemesinin sünneti "yaralama suçu" kabul eden kararı Müslümanların tepkisini çekmişti.

Alman Federal Meclisi, sünnetin yasal hale getirilmesi için hükümete yasa tasarısı hazırlaması konusunda çağrıda bulunulan karar tasarısını, büyük çoğunlukla kabul etti. El kaldırılarak yapılan oylamada sadece Sol Parti milletvekillerinden bazıları karar tasarısına karşı çıkarken, bazıları da çekimser kaldı. Sünnetin tıbbi kurallara uygun olarak yapılmasına izin verilmesi istenilen karar tasarısı, iktidardaki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi tarafından hazırlanmış, Yeşiller Partisi daha sonra tasarıyı topluca desteklemekten vazgeçmişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...