Erdoğan'dan CHP liderine telefon

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Erdoğan'dan CHP liderine telefon

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasına ilişkin ilk yorumunda, "Güvenlik güçlerimiz takipte, inşallah en kısa zamanda netice alırız. Temenni ederim ki zaman içerisinde inşallah yakalanırlar veya Aygün serbest bırakılır" dedi. Sabah ise, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun arayıp, olayı kınadığını söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristlerce kaçırılmasıyla ilgili basın mensuplarının soruların yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Konuyla ilgili olarak şu an İçişleri Bakanımız takipte, malum 3 kişi olduğu söyleniyor. 3 kişiden 2'si serbest bırakılmış ama Hüseyin Bey şu anda kaçırılmış vaziyette. Tabi kimler kaçırmıştır, nasıl oldu; bu konuda ancak tahminler var. Fakat güvenlik güçlerimiz takipte inşallah en kısa zamanda netice alırız. Temenni ederim ki zaman içerisinde inşallah yakalanırlar veya serbest bırakılır" diye konuştu.

CHP LİDERİNİ ARADI
Erdoğan, sabah saatlerinde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, "Olayı şiddetle kınıyorum. Güvenlik birimleri ve ilgililer olayı takip ediyor" dedi. nbsp;Erdoğan, güvenlik birimlerinin olayı yakından takip ettiğini de belirtti. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, kaçırma eylemiyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. nbsp; nbsp;

ÇİÇEK: NEFRETLE KINIYORUM
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını ''millet iradesine karşı yapılan en büyük saygısızlık'' olarak niteleyerek, olayı nefretle kınadığını bildirdi. Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile huzuruna kasteden bölücü örgütün milletin temsilcisi olan bir Sayın milletvekiline karşı yapmış olduğu bu eylem millet iradesine karşı yapılan en büyük saygısızlıktır. Nefretle kınıyorum'' ifadelerini kullandı. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...