Morg önünde nöbet tutmayı bırakın

Morg önünde nöbet tutmayı bırakın

GÜNDEM Haberleri

Muhalefete seslenen Başbakan Erdoğan, "MHP de BDP de morg önünde nöbet tutmayı bıraksın. Şehitlerimizi, terörist cenazelerini istismar etmeyi bıraksınlar. Çözüm için sürece dahil olsunlar. Türkiye'nin artık buna tahammülü yok" dedi. "Bizim bağcıyla işimiz yok. Bizim derdimiz çözüm" diyen Erdoğan, "MHP genel başkanı çıkıp 'bu bir şeytan üçgenidir' diyor. Beni konuşturma. Öcalan'ı idamdan kurtaran sensin" ifadelerini kullandı.

Antalya AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. CHP ile terör meselenin çözümü konusunda yürütülen çalışmalara destek vremeyen MHP'ye yüklenen Erdoğan, "MHP de BDP de morg önünde nöbet tutmayı bıraksın. Şehitlerimizi, terörist cenazelerini istismar etmeyi bıraksınlar. Türkiye'nin artık buna tahammülü yok" dedi. "Anamuhalefet partisi geç de olsa meseleyi gündemine aldı" diyen Erdoğan, şunları söyledi: nbsp;

ÖCALAN'I İDAMDAN KURTARAN SENSİN
"Biz memnuniyet duyduk, kapımızı açtık. AK Parti genel merkezinde CHP'yi ağırladık. Bu bizim sözümüzde ne kadar durduğumuzu gösteriyor. Bizim bağcıyla işimiz yok. Bizim derdimiz çözüm. MHP'ye çağrı yaptınız mı? Yaptınız. Kabul etmiyor mu? Siz samimiyseniz biz ikimiz beraber bu işi yürütelim. Dertliyiz biz. MHP genel başkanı çıkıp 'bu bir şeytan üçgenidir' diyor. Beni konuşturma. Öcalan'ı idamdan kurtaran sensin! Altında imzan var; Mesut Yılmaz'ın da imzası var. Altında imzan duruyor, bu sana yeter. İdam cezasının kaldırılmasına kadar bunu sümen altı ettiniz. Ne kadar oyalarsanız oyalayın, o belgeler elimizde. Buna rağmen diyorum ki MHP de BDP de artık morg önünde nöbet tutmayı bıraksın. Şehitlerimizi istismar etmeyi bıraksınlar, çözüm için sürece dahil olsunlar. Türkiye'nin buna daha tahammülü yok. Kürt kardeşimin de buna tahammülü yok. Biz bu topraklar üzerinde biriz beraberiz kardeşiz. Zira benim kimse kürt kardeşimi terörist olarak anamaz. Bu ciddi bir yanlıştır." nbsp;

YÜREĞİ YANAN HER ANA BİZİM ANAMIZDIR
Terör bu ülkenin milli meselesidir. Her şeyden önce siyasi değil insani meseledir. Yüreği yanan her ana bizim anamızdır. Ocağı sönen her yuva bizim yuvamızdır. Biz partizanlık yapmadan, popülizme tebessüm etmeden meselenin üzerine gittik. Yeter ki Türkiye kazansın diyerek her riski aldık. Hiç risk almayabilirdik. Sırtımızı dönebilirdik. Ama biz bunu emanete hıyanet olarak biliriz. Bunu yapmak, acıya sessiz kalmak, bizim nezdimizde emanete hıyanettir. Biz toplumun tüm kesimlerini böyle bir meselede yanımızda görmek istedik. Toplumun çeşitli bölgelerinden çok destek aldık. Bu konuda fikri olan herkesi sürece dahil etmek istedik. Çağrı yaptık, kapılarını çaldık ama zaman zaman bu kapılar yüzümüze kapandı. Ben MHP'nin kapısını 3 kez çaldım. Randevu bile alamadım.

HATİCE BELGİN'İ KONUŞMAZLAR
Patronlarla görüştük. Genel yayın yönetmenleriyle görüştük. Malesef destek alamadık. Terörist başlarıyla görüşmeyi başarı telaki eden medya mensupları var. Siz bunları yaparak benim milletime terörün çözümüne ne kazandırdınız buınu söyler misiniz? Dünyanın her yerinde siyasi gruplar bu tür terör faliyetlerine sempati duymuştur. Malesef bizde de bunu yapıyorlar. Terör örgütü ile ideoloji noktasında mezhepçilik noktasında ortak paydaya sahip olanlar gerekli insani tepkiyi ortaya koymadılar. Gittiler Kandil'de terör örgütünün yöneticileriyle görüştüler. Terörle mücadelede tarafsız kalmayı bırakın güvenlik güçlerinin kararlılığını kırmak için ellerinden geleni yaptılar. Dikkat edin! Bingöl'de bir canlı bombanın üzerine kapanıp hem yavrularını hem insanları kurtaran Hatice Belgin'i konuşmazlar! İstanbul'da bir belediye otobüsünde molotofla yakılan Serap kızımızı konuşmazlar. Siirt'te 100'den fazla mermiyle katledilen 4 hanım kızımızı konuşmazlar. Batman'da karnındaki bebeğiyle katledilen Mizgin Doru'yu konuşmazlar. Katlettikleri kadın teröristleri konuşmazlar. Biz bunlara aldırmadık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...