HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Biz bu filmi görmüştük

Kaynak:
Biz bu filmi görmüştük

GÜNDEM Haberleri  / 

ODTÜ üzerine oynanan oyunlar, Türkiye'yi karanlığa sürükleyen eski öğrenci olaylarını hatırlatıyor.



KAPIDA ÇATIŞMA

ODTÜ'de protestocu gençler, 'Devrim Stadyumu' olarak anılan alanda toplanmıştı. Onlara destek için farklı üniversitelerden gelen gençler, içeri girmelerine izin verilmeyince güvenlik görevlileriyle çatıştı. nbsp;


Göktürk-2 uydusunun fırlatıldığı gün Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protesto eylemleri ile başlayan gerginlik sürüyor. Polisin sert müdahalesini protesto amacıyla bir grup öğrenci ve onlara destek veren bazı öğretim üyelerinin 48 saat okulu terk etmeme eylemi dün sona erdi. Ardından ODTÜ kampüsünde "tehlikeli bir tahrik" devreye sokuldu. Yaşanan görüntüler 12 Eylül öncesi günleri hatırlattı. Protestocu öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri öğle saatlerinde yerleşke içinde bulunan ve 'Devrim Stadyumu' olarak anılan alanda toplanmaya başladı. Yapılan çağrı üzerine Ankara'daki diğer üniversitelerden öğrenciler de ODTÜ kampüsüne gelerek içeri girmek istedi. Hacettepe ve Ankara üniversitelerinden geldikleri öğrenilen eylemci öğrenciler üniversitenin özel güvenlik görevlilerince durduruldu. Öğrenciler, bir süre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Eyüp Özveren ile görüşüp, yerleşkeye girmek istediklerini söyledi. Ancak Özveren buna izin verilmeyeceğini söyledi, ve öğrencilerden dağılmalarını istedi. Uyarıya rağmen eylemci öğrenciler barikatı aşmak için güç kullanınca ortalık karıştı. Yerleşkeye girmekte ısrar eden grupla girişte barikat oluşturan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı, öğrenciler barikatı aşıp yerleşkeye girdi. İçerde, Hacette Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer aleyhine pankart açan öğrenciler, daha sonra sloganlar eşliğinde ODTÜ'de protesto eylemi yapanların yanına gitti. "ODTÜ ayakta AKP'ye direniyor" pankartı açarak hazırlık sınıfının önünde toplanan öğrenciler topluca devrim stadyumuna yürüdü. Öğrenciler saha içine girip birbirlerine kenetlenerek 'ODTÜ Ayakta' yazdı.
CHP'li vekil Muharrem İnce, Bulutsuzluk Özlemi solisti Nejat Yavaşoğulları ve Redd Grubu üyeleri de destek olmak için ODTÜ'ye geldiler. ODTÜ'deki gerginlik İstanbul'daki üniversiteleri de karıştırdı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'nın ODTÜ'deki olaylarla ilgili İstanbul'daki bazı üniversitelerin yaptığı ortak açıklamaya imza atmasına tepki gösteren bir grup öğrenci, üniversitenin Maslak Kampusü'nde toplandı. Slogan atarak yürüyen yaklaşık 300 öğrenci, rektörlük binası önüne geldi. Öğrenci grubunun önünde yer alan 20 kişilik bir öğrenci grubu içeri girmek istedi. Rektörlük girişinde bariyer oluşturan güvenlik görevlileri öğrencilerin girişi izin vermedi. Grup ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Bu sırada yürüyüşe katılan öğrencilerin büyük bir kısmı kapıyı tekmeleyen ve duvarlara vuran öndeki gruba tepki gösterip rektörlük önünden ayrıldı. Rektörlük önünde beklemeye devam eden grupla güvenlik görevlileri arasında bir süre daha tartışma yaşandı. Binanın girişini boyayla "Mehmet Karaca İstifa" yazan öğrenciler, ardından dağıldı. ODTÜ'de yaşanan olayların ardından üniversitelerin yaptığı kınama açıklamasını destekleyen Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga'yı protesto eden öğrenciler ile güvenlikçiler arasında arbede yaşandı. Öğrencilerin binayı kuşatması nedeniyle rektör Prof. Dr. Ethem Tolga içeride mahsur kaldı. nbsp;


Rektör, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi
Başbakan Erdoğan'ın olaylar sonrasında isim vermeden suçladığı ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile dün bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılan kritik görüşme, 1 saat sürdü. Görüşmesinin sürdüğü sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Rektör Acar ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geleceği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Gül, Acar'ı saat 17.00'de Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Görüşme 45 dakika sürdü.


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...