Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Giresunlu kardeşler, Almanya'yı karıştırdı

- Güncelleme:
Giresunlu kardeşler, Almanya'yı karıştırdı

Yaşam Haberleri

Giresunlu Türk kardeşler tarafından geliştirilen "Crysis 2" isimli oyun, Alman Bilgisayar Oyunları Büyük Ödülü'ne layık görüldü. Ancak ödül Alman meclisinde bile tartışma konusu oldu.

Almanya'da her yıl Alman meclisinin Kültür komisyonu desteğiyle dağıtılan oyun ödüllerine bu yıl bir Türk oyunu layık görüldü. 50 bin euro değerindeki ödülün jürisinde, Alman bilgisayar oyunları sektörünün temsilcilerinden Alman İnteraktif Eğlence Yazılımı Üreticileri Birliği (BIU) ve Alman Bilgisayar Oyunu Üreticileri Birliği'nin (GAME) yanı sıra Kültür Bakanlığı'nın temsilcileri de bulunuyordu. Sonunda jürinin 3'te ikisinin oyunu alan Türk oyunu ödülü aldı. nbsp;Frankfurt merkezli Crytek'in imzasını taşıyan "Crysis 2"ye verilen ödülün gerekçesinde, "Oyunun çok yönüyle oyunseverlerin yanı sıra uzmanların da takdirini kazandığı" belirtildi. Ancak dev oyun firması Electronic Arts tarafından dağıtımı yapılan "Crysis 2"ye verilen 50 bin euro değerindeki ödül, Alman siyasetçileri arasında tartışmaya neden oldu.
nbsp;
'Cinayet oyunu' eleştirisi
nbsp;
Hristiyan Birlik partilerinin Federal Meclis sözcülerinden Wolfgang Börnsen, "Teknolojik olarak ne kadar gelişmiş olursa olsun cinayet oyunları ödüllendirilmemeli" dedi. Börnsen, "oyuna ödül verilirken, içerikten ziyade teknolojik ve yenilikçi özelliklerinin dikkate alındığını" söyledi. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis sözcülerinden Siegmund Ehrmann ise, "Cinayet oyunu diye tanımlanan oyuna ödül veren jüride Hrıstiyan Birlik'in temsilcilerinin de olduğu unutulmasın. Jüri, üçte iki çoğunlukla bu kararı aldı" diye konuştu. Alman Federal Meclisi'nin Yeni Medya Araçları Alt Komisyonu Başkanı, Hür Demokrat Partili (FDP) Sebastian Blumenthal, "cinayet oyunu" ifadesinin kullanılmasını eleştirdi. Yeşiller Partisi'nin internet ve medya uzmanları Malte Spitz ve Tabea Röşner'in imzalarını taşıyan açıklamada ise, "Birer kültür ürünü olarak gördüğümüz bilgisayar oyunları özgür olmalıdır" dedi.
nbsp;
Kurallar değiştirilecek
nbsp;
Federal Almanya Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Bernd Neumann da, tartışma üzerine yaptığı açıklamada, Bilgisayar Oyunları Ödülleri kriterlerinin Federal Meclis Kültür Komisyonu'nda yeniden ele alınacağını duyurdu. Crytek, anne ve babaları Giresun'dan Almanya'ya göçen Faruk, Avni ve Cevat Yerli tarafından kuruldu. 2011'de çıkan "Crysis 2" isimli oyun, shooter dalında en başarılı video oyunlarından biri olarak gösteriliyor. "Crysis 2", Windows'un kurulu olduğu PC'lerin yanı sıra, Xbox 360 ve Playstation 3 oyun konsollarında da oynanabiliyor. (VATAN)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...