HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dursun Çiçek: Yargıtay bizi salacak

Kaynak:
Dursun Çiçek: Yargıtay bizi salacak

GÜNDEM Haberleri  / 

Balyoz davasında 18 yıl ceza alan Dursun Çiçek'in "Burada zaten bizi beraat ettirselerdi olmazdı. Yargıtay bizi salacak. Böylelikle ne şiş yanmış olacak ne kebap" dediği iddia edildi.

Balyoz davasının sonuçlanmasının ardından bazı sanıkların mahkemenin verdiği mahkûmiyet kararını Yargıtay tarafından bozulacağını söylediği iddia edildi.
Dava bitiminde otobüslerle cezaevine götürülen sanıklardan 18 yıl ceza alan Dursun Çiçek'in "Burada zaten bizi beraat ettirselerdi olmazdı. Yargıtay bizi salacak. Böylelikle ne şiş yanmış olacak ne kebap" dediği iddia edildi.
Cuma akşamı kararın açıklanmasından sonra sanıklar konvoy halinde otobüslerle cezaevlerine nakledildi. Çiçek'in yukarıdaki sözleri nakil esnasında söylediği ileri sürüldü. Dursun Çiçek'in söylediği iddia edildiği bu sözler akıllara Ergenekon davasının Erzincan ayağı sanığı eski başsavcı İlhan Cihaner'in tutuklanıp serbest kalması ile ilgili süreci getirdi. İlhan Cihaner, tutuklu yargılandığı sırada internette Yargıtay üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı düşmüştü. 19 Mayıslı ses kaydında Cihaner'in dosyasının Özel Yetkili Mahkemelerden alınıp Yargıtay'a getirilmesi burada kendisine tahliye verilip davanın gündemden düşürülmesi hedefleniyordu. Ses kaydı internete düştükten kısa süre sonra kasetin içerisindeki plan Yargıtay tarafından aynen gerçekleştirildi. Yargıtay 11. Dairesi, Cihaner'in yargılandığı terör örgütü davası iddianamesini fotokopi üzerinden eski başsavcının usulsüz çardak inşaatı davası ile birleştirdi. Daha sonra davadaki 10'u tutuklu sanığın tamamını serbest bıraktı. (Kaynak: Zaman)


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...