Erdoğan'dan şehit yakınlarına müjde

- Güncelleme:
Erdoğan'dan şehit yakınlarına müjde

Politika Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında şehit yakınları için yeni düzenlemeleri açıkladı. Erdoğan, terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit kapsamına alınacaklarını açıkladı. Erdoğan, Nevruz kutlamalarını erkene almak isteyenlerin provokasyonlarına rağmen neden izin verilmediğini eleştiren yazarlara da çok sert tepki gösterdi: Bir tarafta polisimiz şehit edilirken, beyefendilerin hiç sesi çıkmıyor. Bölücü terör örgütünün provokasyonlarına müdahale edilirken ortalığı ayağı kaldırıyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haftalık grup toplantısında partililere sesleniyor. Şehit yakınları için yeni düzenlemeleri açıklayan Erdoğan, terör olaylarında hayatını kaybeden sivillerin de şehit kapsamına alınacaklarını söyledi. nbsp;Erdoğan, terör olayları sebebiyle göreve gidiş dönüşler esnasında meydana gelen kazalarda yaralanan ve hayatını kaybedenlerin de şehitler ve gazilerle ilgili kanun kapsamına alınacağını, şehit dul ve yetimlerinin istihdam hakkını da 2'ye çıkaracaklarını belirtti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

Şehitlerimiz siyaset dilinin malzemesi olmayacak kadar azizdir

"Şehitlerimiz, günlük çekişmelerin, siyasi çıkarların, gündelik siyaset dilinin malzemesi olmayacak kadar azizdir, mübarektir, kutsaldır. Bizler bir devlet olarak, Hükümet olarak, halkımızın huzuru, refahı için atılması gereken adımlar neyse atmaya devam edeceğiz. Bunlar, ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluğun gereğidir. Askerimiz, polisimiz şehit edilirken beyefendilerin hiç sesi çıkmayacak, bölücü örgütle ilgili bir şey yaşandığında kıyameti koparırlar... Kusura bakmasınlar, gereği neyse yapılacaktır. Afganistan'da şehit olanları Çanakkale şehitleriyle birlikte toprağa değil, yüreğimize gömüyoruz. Şehitlerimizi ebediyen hatırlayacağız, onların mirasına sahip çıkacağız. Bir millet şehitlerine sahip çıktığı nispette ayakta kalır. Bir millet, şehitlerinin geride kalanlarına sahip çıktığı oranda büyür, gelişir. Şehitlerin emanetine sahip çıkmak milletçe hepimizin boynunun borcudur."

Şehit yakınları için yeni düzenleme

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları için yeni düzenlemeleri de açıkladı: Şehit yakınlarını ve gazi yakınlarına dünyalarda bağışlansa şehit olan ailenin kaybı önlemez. Vatanları için canlarını feda etmiş şehitlerin yakınlarına sahip çıkkmamız bizim en önemli vazifemizdir. Şu an itibariyle şehit yakınlarına ayni ve nakdi yardım yapılıyor. Aylık ödemeler yapılıyor. Yılda bir kez çocuklarına eğitim yardımı yapılıyor. Faizsiz TOKİ'den kredi imkanı sağlanıyor. Elektrik ve su faturalarında indirim yapılıyor. Askerlik muafiyetinden istifade ediliyor. Vergi muafiyetleri var. Şehit ailelere yakınlarıyla ilgili 20 madde değiştiriyoruz. Şehit aile ve gazilerimize daha geniş imkanlar sunuyoruz. Şehit yakınları ve gazilere yapılacak gayri menkul hibelerine muafiyet getiriliyor. Tüm yurtta toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma şartını yeniden düzenliyoruz. Şehit ve gazilerimizin tüm çocukları bu haktan yararlanacak. Artık sosyal güvence şartı olmayacak. Terör sebebiyle ölen siviller de şehit kategorisine alınacak. nbsp;Örneğin Batman'da şehit edilen Mizgin, Bingöl'de şehit edilen Hatice artık kanunen de şehit sayılacak. nbsp;Anne-babalara ödenen maaşlarda malullük ve muhtaçlık şartı aranıyordu bunu da kaldırıyoruz. Artık muhtaçlık ve malullük şartı aranmayacak. nbsp;Şimdi geliyorum en önemli iki düzenlemeye. Mevcut durumlarda ailesinden birine veya çocuğuna bir istihdam hakkı tanınıyordu. Biri eşi yada çocuğu, diğeri ailesi olmak üzere istihdam hakkını ikiye çıkarıyoruz. Anne babaya ödenen maaşta hali hazırda muhtaçlık şartı aranıyordu. Bunu kaldırıyoruz. Malullük ve muhtaçlık belgesi aranmayacak. Allah hiç kimseye evlat acısı, kardeş acısı vermesin. Bütün bu düzenlemelerin şehit yakınlarına, gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yazarlara sert tepki

Başbakan Erdoğan, Nevruz kutlamalarını erkene almak isteyenlerin provokasyonlarına rağmen neden izin verilmediğini eleştiren yazarlara çok sert tepki gösterdi. Erdoğan şunları kaydetti: Dün çıkan Nevruz provıkasyonunda yaralanan polisimiz şehit oldu. Bazı yazarlar bizim neden izin vermediğimizi sorguluyor. Sizlerin alamadığı haberleri niçin bizim alabildiğimizi düşünmüyorsunuz. Sizin kulağınız var duymuyorsunuz. Gözleriniz var görmüyor musunuz? Zaman oluyor size dağdan davet geliyor,zaman oluyor size Ada'dan davet geliyor, "gelsin de onlarla konuşalım" diye. Kaynağınız orası demek ki! Kimse kusura bakmasın bizler devlet olarak atılması gereken adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Bir tarafta polisimiz şehit edilirken, beyefendilerin hiç sesi çıkmıyor. Bölücü terör örgütünün provokasyonlarına müdahale edilirken ortalığı ayağı kaldırıyorlar.

Afganistan'daki Türk varlığı

"Türk askeri güven ve barışın sembolüdür. Afganistan'da, Somali'de barış için güvenlik için Türk askeri görev yapmayacak da kim yapacak? Dünyanın dört bir yanına gideceğiz. Ufku dar, Sivas ile İstanbul arasına sıkışmış partilere rağmen dünyayı kucaklamaya devam edeceğiz. nbsp;Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'taşeronluk' yakıştırması yapanlar, bu ülkeyi tanımayan zavallılardır. nbsp;Ey Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu... Tenezzül edip Çanakkale şehitliğine giderseniz orada Tunuslu şehitleri görürsünüz. Sarıkmış'a giderseniz Kosovalı şehitleri görürsünüz. Onlara hiç kimse Çanakkale'de ne işiniz var demedi. Biz de gideceğiz. Nakdi yardımlarımızla, eğitim yardımlarımızla dünyanın, mazlumların yanında olacağız."

4+4+4 TARTIŞMALARI

"Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifini yasalaştırmak boynumuzun borcudur. nbsp;Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Ana muhalefet ve yanındaki bazı destek kıtaları bir gayret içindeler. nbsp;Bunlar bizi salona sokmadılar dediler. Kayıtları var.Partinin sorumlu bir insanı konumunda olanın, bant tankını komisyon başkanına fırlatacak kadar edepten adaptan uzak ve bu insan politika yapacak. Bu nasıl bir edeptir, anlayıştır? Buna yönelik medya ne yaptı? Ne söyledi? Komisyona komisyon başkanına, sen kalkıp o bant tankını atacaksın. Başkanımızın yüzüne gelebilirdi. Nerede hak, nerede hukuk? Demokrasi adına şuanda neredesiniz? Köşe yazılarınızı siz ne için ne adına kullanıyorsunuz, hepsi meydana çıktı. Anladıkları dil neyse, bu dille konuşacak ve bu yasayı biz bu Meclis'ten çıkaracağız."

Çocuklara süt dağıtılacak

Erdoğan , anasınıfıyla 5. sınıf arasında resmi okullarda eğitim gören coçuklara her gün süt dağıtımına başlanacağını da açıkladı. nbsp;

nbsp;"Şu anda Cudi Dağı'nda nbsp;çatışma var"
nbsp; nbsp;
Erdoğan, şu anda Cudi Dağlarında, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmanın devam ettiğini bildirdi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...