Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güvercin uçan servet

- Güncelleme:
Güvercin uçan servet

TÜRKİYE Haberleri

Tekirdağ'da piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan 51 adet, "Trakya Makaracası" cinsi güvercinleri çalan kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.


nbsp; Edinilen bilgiye göre, yükseğe uçarak geri takla atması ile ünl ü olan ve geçen yıl Türkiye'de patent alınan, "Trakya Makaracısı" cinsi güvercinlerin kentin çeşitli yerlerindeki yetiştiricilerden çalındığı ihbarını alan emniyet güçleri harekete geçti.
nbsp; Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirli ği ekiplerinin araştırmaları sonucu güvercinleri Niyazi Z.'nin (15) çaldığı tespit edildi.
nbsp; Aydoğdu Mahallesi'ndeki adrese giden ekipler, Niyazi Z.'yi kolilerin içine koyduğu güvercinlerle birlikte yakaladı.
nbsp; Gözaltına alınan Niyazi Z. Emniyete götürüldü. Öte yandan, polis ekipleri tescilli güvercinlerin ayaklarındaki seri numaralarından güvercin sahiplerine ulaştı.
nbsp;
nbsp; -"Bazı güvercinler 3 bin TL'den alıcı buluyor"-
nbsp;
nbsp; Tekirdağ Kanarya ve Güvercin Yetiştirenler Derneği üyesi Eren İbolar, "Trakya Makaracısı" cinsi güvercinlerin değerli olduğunu belirterek, bu kuşlara karşı hırsızlık olayları yaşandığı için güvercinlerin ayaklar ına seri numarası taktıklarını söyledi.
nbsp; İbolar, "Bazı güvercinler 3 bin TL'ye alıcı bulabiliyor. Bazı kuş yetiştiricileri, kuşlarına değer biçemedikleri için satmıyorlar. Güvercin sevgisi çok ayrı bir duygu. Trakya Makaracısı da yükseğe uçtuktan sonra geri takla atması ile ünlü. Değerini herkes anlayamıyor. Bu yüzden, çalındıktan sonra Trakya dışından alıcı buluyorlar" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...