HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanuni'nin divanı görücüye çıktı

Kaynak:
Kanuni'nin divanı görücüye çıktı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / 

Osmanlı geleneksel süsleme sanatlarının en güzelleriyle bezenmiş olan Muhibbi Divanı'nı İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tanıttı.

nbsp;Kanuni Sultan Süleyman'ın "Muhibbi" mahlasıyla yazdığı şiirlerinde oluşan "Muhibbi Divanı" ilk defa gün yüzüne çıktı. İstanbul Üniversitesinde, Teknosa işbirliğiyle "Cihan Hükümdarı Projesi" projesi çerçevesinde Nadir Eserler Sanal Kütüphanesi kuruldu. Kütüphanede bir de "Kanuni Salonu" açıldı. Kanuni'nin Fransuva'ya yazdığı meşhur mektubunun, kaftanının ve sorguçlarının sergilendiği salonun en nadide eseri ise "Muhibbi Divanı" oldu. Zira, divan ilk defa görücüye çıktı. İstanbul Üniversitesi Nadir Eserler Kütüphanesinde muhafaza edilen iki eser daha dijital ortama aktarıldı. Bunlardan biri Kanuni'nin Irak seferini anlatan Beyan-ı Menazil-i Sefer-i Irakeyn, diğeri ise Piri Reis'in "Kitab-ı Bahriye"si... Beyazıt kampüsünde projeyi tanıtan Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Üniversitesi'nde saklanan çok sayıda nanide eseri topluma mal edeceklerini söyledi. Tarih meraklıları bu nadide eserleri www.cihanhukumdari.istanbul.edu.tr adresinden görebilecek. Site 31 Aralık 2012 tarihine kadar açık kalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...