HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'de Isaac fırtınası!

Kaynak:
ABD'de Isaac fırtınası!

DÜNYA Haberleri  / 

ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarını tehdit eden Isaac fırtınası, gücünü artırarak 1. kategori kasırgaya dönüştü; Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida'da acil durum ilan edildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu anda Körfez suları üzerinde seyreden Isaac'ın, hızı saatte 120 kilometreye ulaşan rüzgarlarla şiddetini artırdığı bildirildi. Isaac yüzünden Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida eyaletlerinde acil durum ilan edilirken, kıyılardaki bazı yerleşimler için tahliye emri verildi, bazı havaalanları geçici süreyle kapatıldı. Ayrıca Meksika Körfezi açığında 300'ü aşkın petrol ve gaz üretim platformu boşaltıldı.
Ülkede dikkatler özellikle Isaac'ın yönünü çevirdiği ve tam da 7 yıl önce Katrina Kasırgası felaketini yaşayan New Orleans kentine odaklanmış durumda. Ancak Isaac ve beraberinde getireceği şiddetli yağışların, New Orleans'ın ötesinde, Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida eyaletlerinde de etkisinin görüleceği kaydediliyor.
Bununla birlikte Isaac'ın şiddeti, 29 Ağustos 2005 tarihinde bin 800 kişinin ölümüne neden olan Katrina ile karşılaştırıldığında hayli düşük kalıyor. Katrina, hızı saatte 252 kilometreye varan rüzgarlarla bir ara, en yüksek kategori olan 5. kategori kasırga seviyesine çıkmıştı




DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...