Kalekollar, sınırlarda sona geliniyor

Kalekollar, sınırlarda sona geliniyor

GÜNDEM Haberleri

Sınır savunması ihtiyacının karşılanması amacıyla yapımına başlanan tam donanımlı modern karakolların 149'u bitirildi, 133'ünün inşaat çalışmaları sürüyor, 120'si ihale aşamasında...

MEHMETÇİĞİN GÜVENLİĞİ İÇİN ATILAN ADIMLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

##tgvideo##

Sınır bölgelerinde bulunan ve terörle mücadelede yetersiz kalan eski karakolların dönüştürülmesi projesinde önemli bir noktaya gelindi. Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nca takip edilen proje kapsamında, 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla 149 kalekol tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iç güvenlik ve hudut karakol tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı ile imzalanan protokoller gereğince, 402 kalekol ve tesisin yapımına başlanmıştı. Bugün "kalekol" ve tesislerden 133'ünün inşaat faaliyetleri devam ediyor, 120'sinin ise ihale çalışmaları yapılıyor. Kalekollar, 80 cm kalınlığında taş duvarla kaplanıyor. Kapıları çelik, pencereleri de kurşun geçirmez camdan oluşuyor. Dış saldırılardan korunmak için karakol binalarının etrafında koruyucu perde duvarlar da yer alıyor. Nöbetçi kulelerinin uzunluğu 12 metre... Askerlerin güvenli şekilde nöbet kulelerine gitmesi için alttan tünel yollar da inşa ediliyor.
Üs bölgelerinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, ayrıca 2012 yılında geliştirilen "modüler geçici üs bölgeleri" de kurulmaya başlandı. Bu yapılar da; havan tehdidine karşı mukavemetli, taşınabilir konteynerlerden oluşuyor, kompozit beton duvar, zırh kafesi gibi modüler engel sistemi ile destekleniyor. Modüler geçici üs bölgelerinde ayrıca çevre kontrolünü sağlamak amacıyla birbirine entegre çalışabilecek nitelikte kameralar, radarlar, sensörler ve kablosuz algılayıcılardan oluşan alarm-ikaz sistemi bulunuyor. Yüksek güvenlikli üs bölgelerden ikisi tamamlandı, birinin kurulum faaliyetleri devam ediyor. İlk aşamada ikisi yedek olmak üzere 16, ikinci aşamada 27 olmak üzere toplam 43 modüler geçici üs bölge tesisine yönelik proje çalışmaları ise devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...