Türkiye, Singapur için yeni merkez olabilir

- Güncelleme:
Türkiye, Singapur için yeni merkez olabilir

Ekonomi Haberleri

International Enterprise Singapore, İstanbul'da ofis açtı. Açılışta konuşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Aral, "Singapur istikrarı görüp Türkiye'ye geldi" dedi.



İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Aral, International Enterprise Singapore'un dünyadaki 36. ofisini açması dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Cemil Aral, Singapur Fahri Konsolosu Mehmet Pınar Aran (sağda) ile bir araya geldi.


International Enterprise Singapore'un dünyadaki 36. ofisi İstanbul'da açıldı. Açılış dolayısıyla düzenlenen toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Singapur Başbakan Yardımcısı, Maliye ve İşgücü Bakanı Tharman Shanmugaratam, İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Aral ve çok sayıda iş adamı katıldı. Singapur Başbakan Yardımcısı Shanmugaratam, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için "benzersiz bir cazibe merkezi" olduğunu söyledi. Toplantıda konuşan Babacan da, "Singapur'un Türkiye'de büyükelçiliğinin olmaması büyük bir eksiklik" dedi. Singapur Fahri Konsolosu Mehmet Pınar Aran ise, konuyla ilgili çalışmanın yakın zamanda hayata geçirileceğini belirterek "Ankara'da bu senenin sonunda büyükelçilik açılacak. Türkiye ile Singapur, birçok alanda iş birliği yapabilir. Singapur sayesinde Afrika ve Uzakdoğu ülkelerine de açılabiliriz" dedi. nbsp;

YATIRIM YAPILACAK ÜLKE
Türkiye'nin, Singapur için cazip bir merkez olabileceğini belirten İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Aral da, "Türkiye, Singapur şirketleri için hem Avrupa'yla, hem Kafkaslar'la iş yapmak için bir merkez üs olabilir. Dolayısıyla Türk şirketleri için Singapur'un çok stratejik olduğunu düşünüyorum. Onlar daha çok istikrara bakıyor ve Türkiye'yi bölgede en kuvvetli yatırım yapılacak alan olarak görüyor. Kendi hükümetleri bu konuda şirketlere telkinde bulunmuş. Singapur'a gittiğimizde bizimle çok ilgilendiler ve firmaları ile tanıştırdılar" diye konuştu. nbsp;

Singapur'un stratejik önemi büyük
İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Aral, Singapur'un dünyadaki 36. ofisini açması dolayısıyla düzenlenen törende, İhlas Holding olarak madencilik, inşaat ve finans alanında görüşmeleri bulunduğunu, yakında güzel haberler verilebileceğini söyledi. Singapurlu firmaların istikrara yatırım yapmak için Türkiye'yi seçtiğini de söyleyen Aral, Singapur'un önemini nbsp;şu sözlerle dile getirdi: "Şu anda dünyada sıcak para, Körfez ülkelerinde ve Uzakdoğu'da Singapur'da. Her büyük firmanın Singapur'da da mutlaka ofisi mevcut. nbsp;Türk şirketleriyle yapılan işbirliği sayesinde her şeyden önce Türkiye'ye sıcak para gelir. Çünkü, çok ciddi yatırım alanları arıyorlar. Singapur, Çin'in kapısı. Bütün büyük Çinli firmalar oradan dünyaya açılıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...