Galatasaray, kaç yabancı oynattı?

Galatasaray, kaç yabancı oynattı?

FUTBOL Haberleri

Galatasaray-Kasımpaşa maçının ikinci yarısında sarı-kırmızılı takımın peş peşe yaptığı iki oyuncu değişikliğinde sahada kısa süre 7 yabancıyla kalması, kural hatası iddialarına neden oldu.

Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan maçta bir pozisyon maçın skorunun önüne geçti. Sarı Kırmızılı takımda 74. dakikada yapılan oyuncu değişikliği tartışma başlattı.
Galatasaray-Kasımpaşa maçının ikinci yarısında sarı-kırmızılı takımın peş peşe yaptığı iki oyuncu değişikliğinde sahada kısa süre 7 yabancıyla kalması, kural hatası iddialarına neden oldu.Maçın 74. dakikasında Galatasaray'da, Melo ile Sercan birlikte değişiklik için kenara geldi. Önce Hamit Altıntop oyundan alınıp yerine Melo sokulurken, hemen ardından da Elmander çıkıp, Sercan oyuna dahil oldu. nbsp;
Melo'nun sahaya girmesiyle Muslera, Eboue, Ujfalusi, Dany, Amrabat ve Elmander'le birlikte sahadaki yabancı oyuncu sayısı bir anda 7'ye ulaştı. Ancak oyun başlamadan hemen Elmander'in yerine Sercan Yıldırım'ın sürülmesine karşın, sahada birkaç saniye 7 yabancı bulunmasının kural hatası olduğu yorumları yapıldı.

GÖRÜŞLER FARKLI
G.Saray İdari Menajeri Şükrü Hanedan'ın, 4. hakem Gizlenci'ye "Yanlış tabela kaldırdın" diye itiraz ettiği görüldü. Yayıncı kuruluşun hakem hocası Markus Merk, "Oyun başlamadığı için kural hatası yok" derken, eski hakem Ahmet Çakar, "Melo oyuna girdiği anda oyuncu vasfını kazanmıştır. Oyunun başlayıp başlamamasının önemi yoktur" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;

ALİ DÜRÜST: HATA YOK
Beyaz TV'ye konuşan nbsp;Galatasaray Asbaşkanı Ali Dürüst, karşılaşmanın 2. yarısında Hamit Altıntop'un oyundan çıkması ve Felipe Melo'nun oyuna girmesinde herhangi bir kural hatası olmadığını belirtti. Dürüst, "Kural hatası yok. Oyun durduğu için öyle bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bunun herhangi bir sorun oluşturacağını sanmıyorum" dedi.

TALİMAT NE DİYOR? nbsp;
TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22. maddesinin (e) bendinde yabancı oyuncu talimatı yer alıyor. Talimat şu şekilde: "Müsabaka isim listesinde, yabancı uyruklu futbolcuların veya yaş sınırlaması getirilen liglerde oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıların aşılması..."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...