Liverpool: 2 - Manchester City: 2

Liverpool: 2 -  Manchester City: 2

FUTBOL Haberleri

İngiliz süper ligi Premier League'de Liverpool, Roberto Mancini yönetimindeki son şampiyon Manchester City ile berabere kaldı.


Liverpool'un Anfield Stadı'ndaki maç 2-2 bitti.

Liverpool'un bu sezon transfer ettiği teknik direktör Brendan Rodgers önceki gün yaptığı açıklamada, Anfield Stadı'nın "feth edilemeyecek bir kale" olması gerektiğini söylemişti.

Manchester City maçı Liverpool evinde üç hafta üst üste büyük kulüpler yapması öngörülen maçların ilkiydi.
Skrtel attı ama gollük hata da yaptı

İlk yarıdaki istatistikler, korner, kaleyi bulan toplar ya da fauller dikkate alındığında, maçın ortada olduğu bir görünüm verdi.

Ancak fark, 34'ncü dakikada, Liverpool ve İngiliz milli takımının köşe taşı oyuncularından Steven Gerard'ın uzattığı "al da at" türünden topa, Slovak savunma oyuncusu Martin Skrtel'in vurduğu kafayla ortaya çıktı.

Skrtel, maçın bitimine 10 dakika kala kısa düşen bir geri pas attı; topu yakalayan City'nin golcü oyuncusu Terez durum eşitledi: 2-2.

Liverpool'la sözleşmesinin daha birkaç gün önce uzatan 27 yaşındaki oyuncu, imzadan sonra yaptığı açıklamada, Liverpool'u ligin ilk dördüne sokmak istediklerini söylemişti.
Liverpool iki kere öne geçti

Skrtel'in savunma hattındaki bu büyük hatasını kenarda izleyen Liverpool'un hocası Rodgers'ın alkışlayan elleri, takımını galibiyete yöneltmeye çalışıyordu.

Maç 2-2 olmadan önce Liverpool'u 2-1 öne geçiren golü Luis Suares 66'ncı dakikada attı; bundan üç dakika önce Manchester City, Yaya Toure'nin ayağından beraberliği yakaladı.

Nuri Şahin haftaya oynayabilir

Liverpool'un ligin güçlü kulübü Arsenal'ı gelecek hafta ağırlarken kira sözleşmesi yeni imzalanan Nuri Şahin'i de sahaya sürebileceği konuşuluyor.

Mancini'ye karşı Rodgers

İtalya'da çalıştırdığı Inter'i üç sezon üst üste şampiyon yaptıktan sonra 2009'da başına geçtiği Manchester City'i 44 yıl aradan sonraki ilk şampiyonluğu ile tanıştıran Mancini'nin karşısında Liverpool'un 39 yaşındaki teknik direktörü Brendon Rodgers vardı.

Rodgers, 2010 yılında başına geçtiği Swansea City'yi Premier League çıkarmış, çaylakların çoğu zaman geri düşüş yaptığı ligde 2012-2013 sezonunda takımına 11'nci sırayı yakalatmıştı.

Rodgers'lı Swansea bunu yaparken Manchester City'yi 11 Mart 2011'de yapılan maçta 83'ncü dakikada Moore'un golüyle 1-0 yenmişti.

Rodgers'ın bıraktığı Swansea City'nin başına, Danimarka futbolunun yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan Michael Laudrup geçti.

Swansea'nin 2012-2013 sezonun iki maçında gösterdiği performans, şimdi Liverpool'un başında olan Rodgers'in eseri olarak kabul ediliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...