HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yeni Suriye Clinton'ın çantasında

Kaynak:
Yeni Suriye Clinton'ın çantasında

DÜNYA Haberleri  / 

Hillary Clinton'ın, Türkiye ziyareti ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmeyi dünya merakla bekliyor. ABD gazetesi New York Times, "Yeni Suriye, Türkiye'de şekillenecek. Belediye yönetiminden ekonomiye kadar Suriye'nin yönü belirlenecek" diye yazdı.

nbsp;Önümüzdeki günlerde Ankara'ya geleceğini açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın ziyareti dünyanın da gündemine oturdu. Rusya ve Çin'in yanı sıra Suriye lideri Esad'ın ziyareti yakından takip ettiği ve gündemiyle ilgili bilgi almaya çalıştığı öğrenildi. New York Times gazetesi, "Yeni Suriye'nin şekli ve yönünün Ankara'da çizileceği" iddiasında bulundu. ABD gazetesi, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'un ortaklaşa acil durumlar planları yaptığını yazıp, "Irak'ta Saddam'ın düşüşü ardından yaşanan kaos ve yağmalama olaylarının Suriye'de Esad sonrası dönemde yaşanmaması için yapılması gerekenler görüşülecek. Müttefikler, yeni bir Suriye'nin şeklini masaya yatıracak. Belediye yönetiminden ekonomiye kadar her alanda yeni Suriye'nin yönü belirlenmiş olacak" diye yazdı. Gazete, "Esad sonrası insani konular, ekonomik yapılandırma, güvenlik, kimyasal silahlar ve siyasi geçiş gibi çeşitli yönler üzerinde çalışan 'hücreler' oluşturuldu. Bunların Türkiye ile yakın koordinasyon içinde çalışmaları sağlanacak" yorumumda bulundu. nbsp;

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...