HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Güneş: Tur şansımız devam ediyor

Kaynak: AA
Güneş: Tur şansımız devam ediyor

FUTBOL Haberleri  / AA

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sevginin de saygının da sahiplendiği yerde takım olunacağını söyledi.

Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandan beri basın toplantısı yapmadığını belirterek, ''Ama toplantı yapmadığımız halde ağzımızdan çok beyanat okuduk'' dedi.

Son dönemlerdeki spekülasyonların daha fazla olmasının, hem kulüp iç bünyesini hem de takımı olumsuz etkilediği için toplantı düzenlediğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti:

''Zor bir sezon olacak. Her zaman zor dönemlerden geçtik, ama daha da zor bir dönemden geçeceğiz. İki resmi maç oynadık ve iki maçı da kazanamadık. Aldığımız sonuçlardan herkes gibi ben de üzgünüm. Taraftarın beklentileri, istekleri çok fazla. Bu beklentilere cevap vermek bizim görevimiz. Bunun için de çalışıyoruz, çabalıyoruz. Sevginin de saygının da sahiplendiği yerde takım olur, ardından başarı gelir. Takımı sevgi köprüsünde yüzdürürsek daha iyi verim alacağımızı düşünüyorum.''

Güneş, kendi gerçeklerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: nbsp;''Şikayetçi olmadan sorunları nasıl çözeceğimizi bileceğiz. İşleri çözmek için gelenlere de kapımız her zaman açık. Boş gündemler yerine, gerçeklerle yüz yüze olmalıyız. Eski ve yeni yöneticilerin dargın, kızgın, kavgalı olduğu bir yerde sevgi olur mu? Yarıştığımız takımlara göre, ekonomik gücü belli rakiplerinin her zaman gerisinde olan bir takımız. Bu bir gerçek, bunu asla inkar etmeyelim. Oyuncuların takımı basamak olarak görmeye başladığı bir dönemdeyiz. TFF ile sorunları olan, TFF'nin gücünü bizim üzerimizde gösterdiği bir dönemde yaşıyoruz. Kombilerini satmakta zorluk çeken, gol kralını kaybeden, aldığı oyuncuları satamayan, iyi oyuncularını elde tutamayan, teknik direktörleri cezalı, cezalı olduğu için hatalı olan, sahası kapalı olan bir takımız. Ligde, Avrupa'da ne yapacağımız endişesini taşıyan bir takımız. Yabancı oyuncumuz fazla, yerli oyuncumuz az.''

-''Taraftarımız bizim sembolümüz ve gururumuzdur''-

Kadro değişiminin kendilerini olumsuz etkilediğine dikkati çeken Güneş, şunları söyledi: nbsp;''Bütün bunları bilerek, hesap görmek istiyorsak hesap açık. Hoca gönderilir, yönetim gönderilir, oyuncu gönderilir. Ama bu anlayış değişmezse, aynı yanlışa devam ederiz. Takımımıza sahip çıkmadan hiçbir başarı bekleyemeyiz. Kızarak, öfkelenerek, başarı gelmez. Eskiyi yaşamak istemiyoruz. Büyük aile resmi çizmek istiyoruz. Rakipleri ile uğraşmayan, TFF ile sorunu olmayan, hakemlerden uzak duran, sahada eğlenen seyircisiyle bir kulüp olmak istiyoruz. Taraftarımız bizim sembolümüz ve gururumuzdur. Trabzonspor'un geleceğini dizayn eden de taraftarımızdır. Eleştiri hakları her zaman vardır.''

Şenol Güneş, Trabzonspor'daki 2,5 yıllık sürede iyi, kötü günlerinin olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirterek, ''Hepsini birlikte aşacağız. Şampiyonluk her zaman Trabzonspor'un hedefi olmuştur. Ama işimizin zor olduğunu herkes bilecek. Biz hiçbir zaman transferde birinci olmadık. Olduğumuz zamanda ekonomik olarak batağa gitmişizdir. Ama bu demek değildir ki rakiplerimizle yarışmadık, yarışacağız. Oyuncularımızı kaybettik, maçta kaybettik, ama asla cesaretimizi ve onurumuzu kaybetmeyeceğiz. Düzgün işler yaparak, herkese inat ayakta kalarak savaşacağız'' diye konuştu.

-''Bu takımın her bireyi saygı değerdir''-

Başkan ve yönetimin Trabzonspor için emek sarf eden, her türlü fedakarlığı yapan değerli insanlar olduğunu anlatan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunlar üzerinden spekülasyon yapmayı, hele benle yönetim arasında yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu takımın her bireyi saygı değerdir. Aklımızı ve duygularımızı daha iyi kullanmalıyız. Transfer zor bir iş, kolay değil. Bu konudaki eleştirilere saygı duyuyorum. Trabzonspor'dan direkt olarak giden her oyuncu kayıptır. Gelen oyuncunun oynamaması beni üzer. 2014 yılında mali kriterler çok önemlidir. Transfer adına yapılan sistemi kurarken, spekülasyonlar olduğu için benim teklifim, bu işi anlayan her konuda donanımlı bir kişi olsun dedik. Giray Bulak ile konuştuk ve o da kabul etti. Giray hoca, transferle sorumlu kişidir. Ekonomik tarafı yönetimi, teknik tarafı bizi ilgilendirir.''

Şenol Güneş, başarılı bir takımın dağıldığını, şimdi ise sürekli oynayan, her maçta gol atan bir sihirbaz istendiğini söyledi.

Trabzonspor'un yönetimini kötülemenin işi çözmeyeceğini vurgulayan Güneş, şöyle devam etti: nbsp;''Yönetime nasıl destek olunmalı, önemli olan bu. Sahaya giren bir futbolcuya küfretmek, yuhalamak ne kazandırır bize. Başkan ile hoca takışması yok, olmaz da zaten. Karar organları bellidir. Hocadan başkan, futbolcudan da hoca sorumludur. Yetkili de en üst makamdır. Fikir ayrılıkları olabilir. Benim ya da başkan üzerinden spekülasyonlar yapılıyor. Transfer ile ilgili görüş farklılıklarımız var. Burada ekonomik olay var. Takışma, hele saygısızlığı asla kabul edemem. Kim olursa olsun bende dahil, hiç kimse Trabzonspor Kulübü yönetiminin üzerinde olamaz. Ama benim fikirlerim var, bu fikirleri de yönetime söylüyorum.''

-''Tur şansımız devam ediyor''-

Şenol Güneş, bilgileri dışında oyuncu alındığını da vurguladı. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor'un, Macaristan'ın Videoton takımı karşısında gol atarak kazanmak isteğini belirten Güneş, 'Maçtan önce verilen mesaj çok kolay bir şekilde turu geçeceğimizdi. Biz şansımızın devam ettiğini düşünüyoruz'' dedi.

Güneş, Giray'ın elinde çatlak olduğunu ve bu hafta kesin oynamayacağını ifade ederek, Sapara'nın bileğinde burkulma bulunduğunu, Volkan'ın da hafif sakatlıkları olduğunu belirterek, bu oyuncuların sağlık durumlarının takip edildiğini kaydetti.

Senica Boru Elazığspor'un ilk müsabakada iyi bir oyun ortaya koyduğuna işaret eden Güneş, ''Kendi sahamızda güzel futbol ile iyi bir sonuç almak istiyoruz. Önümüzdeki tüm maçlarda bir başarı ve zafer istiyorum. Tüm Trabzonsporlular da bunu istiyor'' diye konuştu.

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...