HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bursaspor: 3 - Twente: 1

Kaynak:
Bursaspor: 3 - Twente: 1

FUTBOL Haberleri  / 

UEFA Avrupa Ligi Play-Off mücadelesinde sahasında Twente'yi ağırlayan Bursaspor, Arjantinli oyuncusu Batalla'nın yıldızlaştığı maçta rakibini farklı mağlup etmeyi başardı. Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 karşılaşmada rakip filelere 9 gol bırakan Timsah, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü.

Yeşil-beyazlı ekip UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda sahasında Hollanda ekibi Twente'yi ağırladı. Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında üstün bir performans sergileyen Bursaspor, taraftarının muhteşem desteğini de arkasına alarak Hollanda ekibini 3-1 gibi farklı bir skorla geçti. Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla'nın 2 gol 1 asistlik performansla yıldızlaştığı karşılaşmada Bursaspor, rövanş karşılaşması öncesinde ise büyük avantaj elde etti. nbsp;
UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda Finlandiya ekibi KuPs Kuopio'ya rövanş karşılaşmasında 6 gol birden atan yeşil-beyazlı ekip, play-off turunda ise güçlü rakibi Twente'yi 3-1'lik skorla geçerek adeta gövde gösterisinde bulundu. Bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 karşılaşmada rakip filelere 9 gol bırakan Timsah, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü. nbsp;

MAÇIN TABLOSU

Stat:
Atatürk
Hakemler: Davit Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jorge Canelo Prieto (İspanya)
Bursaspor: Carson, Basser, Serdar (Dk. 9 Ömer), İbrahim, Vederson, Sestak (Dk. 69 Forsell), N'Diaye, Musa, Ozan, Batalla (Dk. 90 1 Ferhat), Pinto
Twente: Nikolay, Bjelland, Schilder, Brama (Dk. 62 Gutierrez), Fer, Tadic, Janssen, Rosales, Franco, Chadli (Dk. 80 Bulykin), Castaignos (Dk. 71 Verhoek)
Goller: Dk. 39 ve 81 Batalla, Dk. 53 Sestak (Bursaspor), Dk. 31 Chadli (Twente)
Sarı kartlar: Dk. 48 İbrahim, Dk. 48 Batalla, Dk. 67 Ömer (Bursaspor), Dk. 44 Far, Dk. 90 Verhoer (Twente)

MAÇTAN DAKİKALAR

Uzatma dakikalarında da gol gelmeyince Bursaspor maçı 3-1'lik net bir skorla kazanıyor

Dakika 90: Wesley Verhoek, Basser'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

Dakika 86: Leroy Fer'in geliştirdiği atakta sol kanatta topla buluşan Verhoek'in ceza sahasına yaptığı ortaya Bulykin yükseliyor, ters kafa vuruşunda top üstten dışarı çıkıyor.

Dakika 82: Balatta Bursaspor'u 3-1 öne geçiren golü attı..

Dakika 80: Twente son değişikliğini yapıyor. Nacer Chadli sakatlanarak oyundan çıkıyor.

Dakika 68: Bursaspor maçtaki ikinci değişikliğini yapıyor. Oyuna yeni transfer Petteri Forsell dahil oluyor.

Dakika 60: Dusan Tadic serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünüyor, etkili giden şutunda top direğin hemen yanından dışarı çıkıyor.

Dakika 53: Bursaspor, Sestak'ın golüyle öne geçiyor.
Dakika 47: İbrahim Öztürk, sarı kart cezası gördü

Dakika 46: İkinci yarı Twente'nin vuruşu ile başladı. Rakip takımın geliştirdiği atak var, Dusan Tadic, Musa'nın faulüyle yerde kaldı. Twente sağ kanatta, ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

MAÇIN İLK YARISI 1-1 BİTTİ..

Dakika 44: Karşılaşmanın ilk sarı kartını Leroy Fer gördü.

Dakika 40; Bursaspor, Batalla'nın golüyle beraberliği yakalıyor.

Dakika 32: GOL Twente, Nacer Chadli'nin golüyle öne geçiyor.

Dakika 25: B
ursaspor rakip takımı adeta sahasına hapsetti. Sestak'ın pasında topla buluşan Basser rakibinden sıyrılıp ortalana alana hareketleniyor, ancak atak sonuçsuz kaldı
Dakika 20; Twente ekibi her iki kanattan yaptıkları ortalarla gol arıyor. Bursaspor savunması bu pozisyonlarda oldukça başarılı.
Dakika 15: Bursaspor Batalla ile atakta, Batalla'nın ara pasıyla sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Pinto'nun uzak köşeye yaptığı vuruşta top direğin yanından dışarı çıkıyor.

Dakika 10:
Serdar Aziz sakatlandı. Yerine Ömer Erdoğan girdi. Bursaspor böylece ilk değişiklik hakkını 10. dakikada kullandı.

Dakika 5: Pinto'nun ara pasıyla sağ kanattan çizgiye inen Batalla kale önüne yerden ortaladı, Sestak çok müsait bir pozisyonda ancak topa istediği gibi dokunamadı.

Dakika 1: Karşılaşma, Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı

TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK

Bursasporlu taraftarlar, Bursaspor'un Hollandalı ekip Twente ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi Play-off turu mücadelesinde takımını yalnız bırakmadı. nbsp; nbsp;

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu mücadelesinde sahasında Hollanda ekibi Twente'yi ağırlayan yeşil-beyazlı ekip avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Finlandiya ekibi KuPS Kuopio'ya ilk karşılaşmada mağlup olan ancak rövanş karşılaşmasında rakibini adeta bozguna uğratan yeşil-beyazlılar, Play-off turunda ise Hollanda temsilcisi Twente karşısında seyircisinin desteği ile avantaj elde etmeyi planlıyor.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın taraftarlara yaptığı destek çağrısına yeşil-beyazlı sevdalılar, stadı tıklım tıklım doldurarak karşılık verdi. Bursaspor taraftarları, maçtan dakikalar önce stattaki yerini aldı. Tribünler yeşil-beyaz atkıları ve Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluştururken, taraftarlar ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları da tek tek tribüne çağırarak moral verdi. Bursaspor taraftarlarının açtığı 'Onurunla, duruşunla, ruhunla, 'Sen çok yaşa', 'Teksas bir yaşam biçimi' pankartları ise, dikkatleri üzerine topladı.

FUTBOL
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...