Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kandil'e kaçın mesajı

Kandil'e kaçın mesajı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü yandaşlarınca kurulan internet siteleri, PKK'nın en etkin iletişim araçlarından biri haline geldi. Diyarbakır'dan savaş uçaklarının kalktığı, cep telefonu, telsiz ve internet aracılığıyla anında Kandil'e iletiliyor.

nbsp;İletişim teknolojisindeki gelişmeler güvenlik güçlerine olduğu gibi terör örgütüne de önemli avantajlar sağlıyor. PKK bu sayede şehirlerdeki milisler ile dağlardaki teröristler arasında anlık iletişim imkanına kavuştu. Güvenlik güçlerinin operasyon hazırlıkları cep telefonu, telsiz ve internet siteleri üzerinden anında dağdaki teröristlere iletiliyor. nbsp;Bu konuda en büyük sıkıntı Diyarbakır'daki 2. Taktik 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaşanıyor. Çünkü askeri havalimanını 7/24 gözetleyen milisler, savaş uçaklarının hareketlerini K. Irak'taki PKK'lılara düzenli olarak aktarıyorlar. F-16'ların havalandığı, cep telefonu, telsiz ve internet siteleri aracılığıyla anında dağdaki teröristlere iletiliyor. Diyarbakır'dan kalkan bir uçak Kandil'e yaklaşık 20 dakikada ulaşıyor. Bu süre de kamplardaki teröristlere sığanaklara kaçıp saklanmak için yetipte artıyor bile. Terör örgütü böylece savaş uçaklarının Kandil'e yönelik bombardımanlarında büyük zaiyat vermekten kurtuluyor.


Geçtiğimiz günlerde 10 askerimizin şehit olduğu Beytüşşebap'a baskın girişiminden sonra da aynı şey oldu. Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar K.Irak'taki PKK kamplarına yönelik geniş çaplı bir hava operasyonu gerçekleştirdi. Uçakların kalktığı, sınırı geçtiği ve Kandil üzerinde uçtuğuna dair bütün bilgiler terör örgütünün yayın organı Fırat Haber Ajansı (ANF) internet sitesi üzerinden 'son dakika' haberi olarak ilan edildi.
Diyarbakır ile Kandil arasında kurulan haberleşme köprüsü terör örgütünü iyi tanıyan askeri uzmanları hiç de şaşırtmıyor. Bordo Bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetlerin eski komutanlarından Emekli Albay Mithat Işık, terör örgütünün sahip olduğu iletişim imkanlarının bütün operasyonlar için büyük handikap olduğuna dikkat çekti. Görev yaptığı dönemde Şemdin Sakık'ın yakalanması dahil birçok önemli operasyona imza atan Mithat Işık, terör örgütünün bu yeteneğini etkisiz kılmak için aldatma tedbirlerinin uygulanması gerektiğini söyledi. Işık "Uçaklar sürekli Diyarbakır'dan kalkarsa olmaz. Her defasında farklı yerden, Malatya'dan, Kayseri'den, Ankara'dan hatta Bandırma'dan bile kalkdırılabilir. Diyarbakır'dan kalkan uçak 20 dakikada varırsa, Malatya'dan kalkanda yarım saatte Kandil'e ulaşır. Ayrıca artık Türk Hava Kuvvetlerinin menzil problemi de yok. Uçaklarımız havada ikmal imkanına sahip" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...