El Arabiya: Türk pilotları Suriye öldürdü

El Arabiya: Türk pilotları Suriye öldürdü

DÜNYA Haberleri

El Arabiya televizyonu, Suriye istihbaratına ait olduğu öne sürülen belgeyi yayınladı. Buna göre; 22 Haziran'da Akdeniz'e düşen Türk keşif uçağındaki iki pilotu Suriye ordusu sağ olarak buldu. Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı'nın "savaş esiri" muamelesi yaptığı pilotlar, Rusya'dan geldiği iddia edilen emirle "infaz" edilip, cesetlerinin de deniz dibine yerleştirildi.

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi ile bağlantılı olan El Arabiya televizyonu Suriye istihbaratına ait olduğu iddia edilen "çok gizli" iki belge yayınladı. Suriyeli muhaliflerin sızdırdığı öne sürülen belgelere göre, 22 Haziran'da Akdeniz'e düşen Türk keşif uçağındaki iki pilotu Suriye ordusu sağ olarak buldu. Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı'nın "savaş esiri" muamelesi yaptığı pilotlar, Rusya'dan geldiği iddia edilen emirle "infaz" edilip, cesetlerinin de deniz dibine yerleştirildi. Akdeniz'de düşürülen Türk jetiyle ilgili haber dizisine başlayan Dubai merkezli televizyon, belgelerin bir kısmını doğrulatmayı başardığını savundu.
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi bir keşif uçağı 22 Haziran'da Suriye açıklarında düşmüş, şehit pilotlar Gökhan Ertan ile Hasan Hüseyin Aksoy'un naaşları 1300 metre derinlikten 5 Temmuz'da çıkarılmıştı.

"SORGUYA ÇEKİLDİLER"
"Son derece gizli" olduğu dile getirilen ilk belgenin, doğrudan Beşar Esad'ın makamından çıktığı ve Suriye Özel Operasyonlar Birimi Başkanı Tuğgeneral Hasan Abdülrahman'a gönderildiği kaydedildi. Belgede, "İki Türk pilot, uçağın Tartus'taki Rus deniz üssü ile koordineli bir şekilde düşürülmesinin ardından Suriye Hava Kuvvetleri İstihbaratı tarafından yakalandı" deniyor. Esad'ın emriyle Türk pilotlara "savaş esiri" muamelesi yapılması, Özgür Suriye Ordusu'na Türkiye'nin verdiği destek konusunda sorgulanmaları da belgede belirtiliyor.

RUSYA ZAN ALTINDA

İkinci belge de Suriye Devlet Başkanlığı çıkışlı ve Suriye dış istihbarat birimlerine şöyle hitap ediyor: "Rus liderliğinin bilgisi ve rehberliğine dayanarak Özel Kuvvetler Birimi tarafından tutuklanan iki Türk pilotu doğal yollardan ortadan kaldırıp cesetlerini uluslararası sulardaki çakılma bölgesine geri götürme ihtiyacı doğmuştur."

KAFALAR KARIŞTI

El Arabiya, şehit cenazelerinin 1.300 metre derinliğe nasıl yerleştirildiğini açıklamadı. Ayrıca uçağı vurduğu öne sürülen Grad, güdümlü bir füze değil; güdümsüz bir roket. Kısacası havadaki hareketli bir hedefi vurması neredeyse imkansız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...