Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konya Ovası değil Mars

Konya Ovası değil Mars

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya'dan 250 milyon kilometre uzaklıktaki Mars'a inen uzay aracının çektiği görüntüler çok net. Gale Krateri'nin ortasında yer alan 5 bin metrelik alanda çekilen görüntüler sanki Mars'ta değil de Dünya'da herhangi bir yerden çekilmiş gibi.

Dünya'dan 78 milyon km uzaklıkta bulunan ve dünya benzeri bir hayat için araştırmaların yapıldığı Mars'tan en net görüntüler geldi. NASA tarafından geçtiğimiz günlerde gezegene gönderilen Curiosity uzay aracının çektiği görüntüler öylesine net ki görenleri şaşırtıyor. Aracın, araştırma için tırmanış yapacağı, Gale Krateri'nin ortasında yer alan 5 bin metrelik Sharp Dağı'da yeni görüntülerde oldukça net. Konya Ovası'nı hatırlatan düz arazideki taş ve topraklar dikkat çekerken en dikkat çekici detaylardan biri ise kraterdeki su birikintileri.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...