Cep telefonları iletişimi öldürüyor!

Cep telefonları iletişimi öldürüyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

İletişim aleti olan cep telefonlarının aslında iletişimi baltaladığı bildirildi. Araştırmalara göre konuşmak bir yana, sohbet sırasında cep telefonlarının görünür bir yere konması bile insanlar arasında iletişime zarar veriyor.

Essex Üniversitesi'nde yapılan iki ayrı araştırmada, cep telefonlarının varlığının bile sohbet anında insanlar üzerinde olumsuz tesir uyandırdığı belirlendi. Araştırmayı gerçekleştiren psikologlar, cep telefonlarının yüzyüze sohbet sırasında insanlar arasında empati ve birbirlerini anlama kabiliyetini azalttığını belirledi. Baş araştırmacı Andrew Przybylski, "Yaptığımız iki ayrı araştırmada, cep telefonlarının sohbet kalitesi, samimiyet ve yakınlığı olumsuz etkilediğini belirledik" dedi. Hele romantik bir yemek ya da dostlar arasında samimi bir sohbet sırasında cep telefonlarıyla oynanmasının ise ciddi bir sosyal gaf olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...