2 günde 10 liderle görüştü

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
2 günde 10 liderle görüştü

Dünya Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, Nükleer Güvenlik zirvesi için geldiği Seul'de aralarında ABD Başkanı Obama ve Rusya lideri Medvedev de dahil 10 liderle görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik zirvesi için geldiği Seul'de aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in de yer aldığı 10 liderle ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, görüşmelerinde Suriye'deki insan hakları ihlallerine dikkati çekti.
Başbakan Erdoğan, 4 günlük Seul temasları kapsamında, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak tarafından resmi törenle karşılandı. Görüşmede iki ülke arasında serbest ticaret çerçeve anlaşması imzalandı. nbsp; İkili görüşmeler kapsamında Erdoğan, ilk olarak ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi, görüşme bir buçuk saatten fazla sürdü. Başbakan Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin yapıldığı COEX Kongre Merkezi'nde,Ürdün Kralı Abdullah, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Pakistan Başbakanı Syed Yousuf Raza Gilani, İtalya Başbakanı Mario Monti, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Danimarka Başbakanı Helle Thorming Schmidt, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey ile de ortalama yarım saat süren ikili temaslarda bulundu. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile de sürpriz bir görüşme yaptı.
nbsp;
Ana gündem Suriye
nbsp;
Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, görüşmelerinde ağırlıklı olarak Suriye'de yaşananlar üzerinde durdu. Bir araya geldiği tüm liderlere, Suriye'de yaşananlar konusunda Türkiye'nin görüşlerini aktaran Erdoğan'ın, bu ülkedeki insan hakları ihlallerinin son safhaya geldiğini, bunlara seyirci kalınamayacağını belirttiği öğrenildi.
nbsp;
Ev sahibiyle zirve hatırası
nbsp;
Görüşmelerinde Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik eşlik etti.
Erdoğan, Nükleer Zirve'nin kapanmasının ardından son görüşmesini gerçekleştirdiği İspanya Başbakanı Brey ile Kongre Merkezi'nden ayrılırken, ev sahibi Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ile Başbakan Erdoğan ve Türk heyet üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...