'Kuvvet'li dalga!

'Kuvvet'li dalga!

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat Soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilen 10 zanlıdan 6'sı tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce sorgulanan zanlılardan, emekli orgeneraller Çetin Doğan, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi ile emekli Korgeneraller Vural Avar ve Metin Yavuz Yalçın tutuklandı. Emekli Orgeneral Teoman Koman, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Korgeneral Kamuran Orhon ve Cemal Pelit serbest bırakıldı.


Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında dün Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla'da nbsp;5. dalga operasyonu kapsamında ifadelerine başvurulan 3 general tutuklandı. 28 Şubat döneminin MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman İstanbul'da, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Lojistik Komutanı emekli Korgeneral Kamuran Orhan da İzmir'de gözaltına alındı. 28 Şubat döneminin Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar ise Muğla'daki evinden alınıp ifadesine başvurulmak üzere polis eşliğinde Ankara'ya götürüldü. Gözaltına alınanların konutlarında arama yapılmadı. Bu 6 general ile Balyoz Davası'nda tutuklu bulunan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Genelkurmay eski Hareket Daire Başkanı emekli orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ile daha önce hakkında gözaltı kararı bulunan ve dün teslim olan emekli albay Hakan Cemal Pelit nbsp;Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.

6 GENERAL TUTUKLANDI
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ve beraberindeki savcılar tarafından ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler nöbetçi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce sorgulanan zanlılardan, emekli orgeneraller Çetin Doğan, nbsp;İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi ile nbsp;emekli korgeneraller Vural Avar ve Metin Yavuz Yalçın nbsp;tutuklandı. nbsp;
Emekli nbsp;Orgeneral nbsp;Teoman Koman ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakıldı. nbsp;Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Korgeneral Kamuran Orhon, nbsp;hakkında daha önce gözaltı kararı bulunan ancak yurt dışında olduğu için ifadesi alınamayan emekli albay Hakan Cemal Pelit'in de tutuklanmasına gerek görülmedi.
MHP'den milletvekili seçilen emekli korgeneral Engin Alan, emekli orgeneral Çetin Doğan ve emekli korgeneral Metin Yavuz Yalçın, ''Balyoz Planı'' davasından tutuklu bulunuyordu. nbsp;


'Kuvvet'li dalga! nbsp;

İstanbul'da gözaltına alınan emekli Orgeneraller; Ahmet Çörekçi, Hikmet Köksal, Teoman Koman ve İlhan Kılıç ifadeleri alınmak üzere uçakla Ankara'ya getirildi.

'Kuvvet'li dalga! nbsp;

'Kambersiz düğün olur mu?'
İfadeye çağrılan emekli orgeneral Çetin Doğan, Ankara Adliyesi'nde yakınları olduğu tahmin edilen iki kişinin "Sizde mi geldiniz?" sorusuna "Kambersiz düğün olur mu?" şeklinde cevap verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...