Türkler artık Avrupa'da yatırım yapmak istemiyor

- Güncelleme:
Türkler artık Avrupa'da yatırım yapmak istemiyor

Ekonomi Haberleri

Euro Bölgesi'nde devam eden ekonomik krizin işletmelere kaybı 2 trilyon dolara ulaşırken, Türklerin 3'te biri artık burada yatırım yapmak istemiyor

nbsp;Dünya genelinde 40 ülkede 3 binden fazla yöneticiyle yapılan araştırmaya göre, her 10 işletmeden 4'ü 'Euro Zone' olarak bilinen Euro Bölgesi'nde yaşanan ekonomik krizden olumsuz etkilendi. Türk yatırımcılar arasında ise Euro Bölgesi'ndeki krizden olumsuz etkilenenlerin oranı yüzde 56 olurken, Avrupa'da iş yapmaya soğuk bakan yatırımcılarımızın oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Granth Thorton'nun araştırmasına göre Euro Bölgesi'ndeki olumsuz etkinin maddi karşılığı ise?yaklaşık 2 trilyon doları buluyor. Dünya ortalamasına bakıldığında, yüzde 40'lık bir oran ile negatif etkilendiklerini belirten grubun yarısından fazlası krizin işletme gelirlerini yüzde 3'ten daha fazla düşürdüğünü ifade ediyor ve her 3 işletmeden 1 tanesi en az yüze 6'lık bir gelir kaybı yaşadığını ifade ediyor. Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika'da ise katılımcıların yüzde 11'i, euro bölgesindeki krizin, gelirlerini yüzde 10 veya daha fazla düşürdüğünü ifade ediyor. Türk katılımcıların yüzde 62'si krizin etkilerinin önümüzdeki 12 ay içinde daha fazla hissedileceğini düşündüklerini belirtiyor. Genelde ise yüzde 70 lik bir grup aynı fikirde. Bu konudaki en karamsar yaklaşım yüzde 81 ile Polonya, İspanya, Yunanistan ve İtalya ve yüzde 75 ile Kuzey Amerika ülkeleri geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...