Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mars'ta nefes kesen yarış

Mars'ta nefes kesen yarış

TEKNOLOJİ Haberleri

Opportunity, Curiosity'den geri kalmadı, Uzay araçları arasında Mars fotoğrafları yarışı başladı. Curiosity, Opportuny ile yarışıyor


NASA'nın Mars'ta araştırmalarda bulunmak üzere gönderdiği ve geçen ay Mars'a inen uzay keşif aracı Curiosity, Kızıl Gezegen'den tüm dünyada büyük ses getiren fotoğraflar gönderdi ama Curiosity, Mars'ta araştırmalarda bulunan tek uzay aracı değil. Opportunity isimli uzay aracı da Mars'tan, Curiosy'den geri kalmayan fotoğraflar gönderdi.
Opportunity 8 senedir Mars'tan fotoğraflar gönderiyor. Son zamanlarda Cusiosity'nin gölgesinde kalan Opportunity, bu hafta gönderdiği çarpıcı fotoğraflarla yeniden kendisini hatırlattı. Tekerlekli robot Opportuny'nin gönderdiği fotoğraflardan en çarpıcısı, dünyada savan ikliminin hakim olduğu bölgeleri andıran fotoğraf. Bu, Endeavour Krateri'nin batı tarafında çekildi. Opportunity ayrıca 3 bininci Mars gününde, bulunduğu bölgenin 360 derecelik panoramik bir görüntüsünü ve kendi gölgesinin görüldüğü fotoğraflar da gönderdi. nbsp; 25 Ocak 2004'te Mars'a inen Opportunity halen faal. nbsp; Opportunity ve Curiosity, Mars'ın farklı bölgelerini araştırıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...