Beytüşşebap Kaymakamı çatışma anlarını anlattı

Beytüşşebap Kaymakamı çatışma anlarını anlattı

GÜNDEM Haberleri

10 şehit verdiğimiz Beytüşşebap'taki çatışmada evi hedef alınan Kaymakam İhsan Selim Baydaş, o geceyi anlattı. Baydaş, "Olayın başladığı esnada eşim ve çocuğumuz ile birlikte evdeydik. Normal bir akşamdı bizim için... Bir anda çatışma sesleri geldi. Biz olay akşamı güvenli bir yere geçtik" dedi.

Şırnak Beytüşşebap'ta önceki yaşanan çatışmaların en yoğun yaşandığı noktalardan biri Kaymakam İhsan Selim Baydaş'ın yaşadığı ev oldu. Roketatar mermilerinin hedefinde olan evde eşi ve çocğu ile birlikte bulunan Kaymakam Baydaş o gece yaşananları Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'ye anlattı.

ÖNCE TRAFOYU VURDULAR
İlçe merkezini cehenneme çeviren çatışmaların öncesinde trafoya saldırı yapıldı ve ilçe karanlığa gömüldü. Sessizliğe bürünen ilçede bir anda silah ve roketatar sesleri yankılandı.

KAYMAKAM, EŞİ VE ÇOCUĞU İLE EVDEYDİ
Beytüşşebap'ta en yoğun çatışmaların yaşandığı merkezlerden biri de ilçe kaymakamının yaşadığı ev oldu. Beş roketatar mermisi ve onlarca kurşunun isabet ettiği evde saldırı sırasında Beytüşşebap İlçesi Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, eşi ve 1.5 yaşındaki çocukları bulunuyordu.

ZIRHLI ARAÇ KOMUTANLIĞA GÖTÜRDÜ
Baydaş Ailesi'nin yaşadığı ev sıcak ateş altındayken zırhlı bir araç evin demir kapısını kırdı ve Kaymakam İhsan Selim Baydaş, eşi ve çocuğu zırhlı araç ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Baydaş ve ailesi geceyi İlçe Jandarma'da geçirdi. nbsp;Kaymakam Baydaş, o gece neler yaşadıklarına ilişkin açıklamada bulundu.

NORMAL BİR GECEYDİ..
Gece 22.00 sıralarında bir anda şiddetli çatışmaların yaşanmaya başladığını söyleyen Baydaş "Olayın başladığı esnada eşim ve çocuğumuz ile birlikte evdeydik. Normal bir akşamdı bizim için... Bir anda çatışma sesleri geldi. Biz olay akşamı güvenli bir yere geçtik" dedi.
Kaymakam Baydaş, saldırının asıl hedefinin kaymakamlık olup olmadığı yönündeki soruya "Bunu güvenlik birimleri değerlendirebilir. Ama tabi bizim oraya çok yoğun bir saldırı gerçekleştirildi. Her yer hedefti o akşam. Bizim açımızdan her yer önemli, her arkadaşımızın olduğu yer önemli" şeklinde yanıt verdi.

BURADAYIZ, ÇALIŞMAYA DEVAM
Yaşanan olay nedeni ile kaygılanmalarının doğal olduğunu söyleyen Baydaş "Sonuçta insanız, kaygılanmamız normal... Eşimiz çocuğumuz için kaygılanıyoruz ama buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

GÜNLÜK YAŞAMA DÖNÜLDÜ
İlçede durumun sakin olduğu bilgisini veren Beydaş, ilçede insanların günlük yaşamlarına döndüğünü kamu görevlililerinin ise işlerinin başına geçtiğini söyledi.
1981 Malatya doğumlu olan İhsan Selim Baydaş, bir yıl önce Beytüşşebap Kaymakamı olarak atandı. Baydaş, Beytüşşebap'tan önce Burdur Çeltikçi Kaymakamı olarak görev yaptı. Baydaş'ın ilk görev yeri ise 2006-2007 yılları arasında Kastamonu-İhsangazi Kaymakam Vekiliğiydi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...