Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Başbakan yurt dışına kaçsa iyi olur' dediler!

'Başbakan yurt dışına kaçsa iyi olur' dediler!

Politika Haberleri

"Balyoz" davasına konu olan delillerin yaşandığı dönemde Başbakan Yardımcısı olduğunu belirten Şahin, "Biri dedi ki bize, 'Başbakan yurt dışına kaçsa çok iyi olur!' Fazla ciddiye almadım. Böyle bir ihtimali ağırlıklı görmedim" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup bazı askerlerin, siyasete müdahalede bulunma girişimleri maalesef bizim tarihimizde olmuştur. Ancak Türkiye artık demokratik bir noktaya gelmiştir. Bunda AK Parti'nin katkısı vardır" dedi. Şahin, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programında önemli açıklamalarda bulundu. "Balyoz" davasında yavaş yavaş sonuca doğru yaklaşıldığını belirten Şahin, "Ben öteden beri, yargıya intikal etmiş konularla ilgili açıklama yapmayı uygun bulmuyorum. Bu davaların başlangıcı, benim Adalet Bakanı olduğum zamana denk gelir. O tarihlerde de defalarca açıklama yapmışımdır. Verdiğim cevap hep aynıdır, hiç kimse yargıyı etki altına alacak söz ve davranışlarda bulunmamalıdır. Yargı organları değerlendirsin, kararlarını görelim, ondan sonra konuşuruz. Ancak o delillerin yaşandığı dönemde, ben de başbakan yardımcısıydım. Doğrusu bize çokça bilgiler geliyordu. Biri dedi ki bize, 'Başbakan yurtdışına kaçsa çok iyi olur!' Bunu dedi bize, düşünebiliyor musunuz? Ben o sırada, doğrusu bunları fazla ciddiye almadım. Böyle bir ihtimali fazla ağırlıklı görmedim" diye konuştu.

"GÜL OLABİLİR!"
Başbakan Erdoğan'ın "önümüzdeki dönem aday olmaması" konusuna da değinen Şahin, "Kamuoyunun desteği arkasında olan, sevilen ve güvenilen bir lider ile AK Parti yoluna devam edecektir. Bu konuda tabanımızın hiçbir umutsuzluğa düşmemesini rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi. Şahin, "Abdullah Gül olabilir mi?" sorusuna "Elbette olabilir" şeklinde cevap verdi. Şahin, son günlerde tartışma konusu olan "kuvvetler ayrılığı"na ilişkin olarak da, "Geçmişte kuvvetler ayrılığı ilkesini zorlayan bir takım gelişmelere çok tanık olduk. Bu sıkıntıyı yaşayanlardan biri de benim. Yargı organı, yürütmeye müdahale ediyor. Bunu çözmek için 12 Eylül'de yapılan anayasa referandumunda bir madde ekledik. Buna göre artık yargı organları yerindelik denetimi yapamaz" değerlendirmesinde bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...