HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Elif Çakır: PKK'yı bir gün Kürtler yargılar

Kaynak:
Elif Çakır: PKK'yı bir gün Kürtler yargılar

GÜNDEM Haberleri  / 

Türkiye Platformu programının dün akşamki konukları Star Gazetesi yazarı Elif Çakır ve Diyanet İşleri Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlilerinden Ali Rıza Temel'di. Son günlerde artan terörist saldırıları değerlendiren Çakır, "Kürt sorunu ve terör örgütünün artık birbirine karıştırılmaması çok önemli. 90'larda JİTEM, derin devlet eli ile Kürtleri öldürürken, şimdi derin devletin yaptığı öldürmeleri PKK yapıyor. Terör örgütü bir gün tamamen ortaya çıktığı zaman belki de PKK Kürt halkı tarafından yargılanacak" dedi.

TGRT Haber'de, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın hazırlayıp sunduğu Türkiye Platformu programının dün akşamki konuğu Star Gazetesi yazarı Elif Çakır ve Diyanet İşleri Haseki Dini Yüksek İhtisas
Merkezi eğitim görevlilerinden Ali Rıza Temel'di. nbsp;
##tgvideo##

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TUZAĞINA DÜŞMEYELİM"

Programın ikinci bölümüne konuk olan Çakır, Gaziantep'teki hain saldırıyı değerlendirdi. nbsp; Çakır, "Gaziantep olayı Suriye bağlantılı PKK'nın, adı konmuş bir saldırısıdır" dedi. Bu sürecin özellikle siyasiler tarafından iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Çakır, "90'ladaki hataya yeniden düşmemeliyiz. Suriye'yi karıştıran unsurların Türkiye içinde de Türk-Kürt milliyetçiliğini kullanarak çatışma çıkarmasına izin vermemek gerekiyor. nbsp; Nitekim patlamalar sadece Gaziantep ile sınırlı kalmayabilir. Hüseyin Aygün'ü kaçıranlar, Aygün'e gösterdikleri toleransı göstermeyecekleri, infiale yol açacak isimleri kaçırıp infazlar yapabilir. Şu bir gerçek ki önümüzde zorlu bir süreç var. Bu süreci iyi okumalı ve soğukkanlılığımızı korumalıyız" diye konuştu.

"ŞEMDİNLİ'DE İRTİFA KAYBEDEN PKK, (BEN BURADAYIM) DEMEYE ÇALIŞIYOR"

Çakır, terör örgütünün Şemdinli baskınının sonuçsuz kalması sebebiyle irtifa kaybettiğini, ancak PKK'nın, (inisiyatif halen bizde) görüntüsü vermek için çeşitli adam kaçırma ve saldırı eylemlerine giriştiğini vurguladı. Terör örgütünün eskiden Ramazan aylarında eylem yapmadığına, ancak son yıllarda bunun da ortadan kalktığına işaret eden Elif Çakır, PKK'nın hiçbir kutsalının, değerinin olmadığını kaydetti.

"BDP'LİNİN BURNU KANADIĞINDA SOKAĞA DÖKÜLEN HALK NEREDE?"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari ziyaretinde yaşanan olaylara da değinen Çakır, şöyle devam etti: Bakan Şahin'in Hakkari ziyareti önemli. PKK orada inisiyatifi hiçbir zaman elinden bırakmamış. Kendisi nbsp;istemediği sürece çatışma durmamış. Siyasetçiler de bundan korkup, oraya adım atmamış. Bugün ise her şeye rağmen bölgeye giden, halkla kucaklaşan bir siyasi irade var. Bakan Şahin'in bölgeye gitmesi kesinlikle nbsp; kışkırtıcılık değildir. Yozgat'a nasıl gidiyorsa Hakkari'ye de gidebilir. Burada kesinlikle geri adım atılmamalı. Bu arada, BDP'li bir siyasetçinin burnu kanadı diye kıyameti koparan halk, devletin bakanına saldırıya karşı tavrını da ortaya koyabilmeli.

"PKK İLE KÜRT HALKI AYRIŞIYOR"

Açılım PKK ile Kürt halkı arasındaki ayrışmayı başlattı. AK Parti Kürt vatandaşlara haklarını vermeye başladıktan sonra PKK'nın kendi içindeki derin bağlantıları da ortaya çıkmaya başladı. Mesela 12 Eylül referandumunda çok ciddi bir güven kaybetti ve halk PKK'yı sorgulamaya başladı. Fakat bu sorgulamayı yaparken sesleri çok yüksek çıkamadı. 90'larda Kürt sorunu sadece konuşulmuş ama bir şey yapılmamış. İlk defa AK Parti tarafından geri adım atılmadan, talepler yerine getirildi. Ayrıca bölgeye çok ciddi yatırımlar yapılıyor. PKK'nın bütün siyasi argümanları elinden alınmış durumda. Bu da PKK'nın, BDP'nin asıl derdinin Kürtlerin hakları olmadığını ortaya çıkardı. Bu ayrışma olacak, daha çok canlar yanacak. Fakat bu süreçte dağda, terör örgütünün elinde çocuğu nbsp; olan aileleri de anlamamız gerekiyor.
PKK'nın bir yandan Türkiye içinde Ergenekon ile diğer yandan bir çok ülkenin taşeronluğunu üstlendiği uluslar arası bağlantıları var. Bu süreç Kürt siyasetinin içerisindeki Ergenekon'u da ortaya çıkaracak. Kürt halkı, böylece terör örgütü ile arasına daha fazla mesafe koyacak.

"PKK'YI BİR GÜN BELKİ KÜRTLER YARGILAYACAK"

Kürt sorunu ve terör örgütünün artık birbirine karıştırılmaması çok önemli. Özellikle Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'ın bazı bölgelerinde çok ciddi baskı uygulayarak destek alabiliyor. 90'larda JİTEM, derin devlet eli ile Kürtleri öldürürken, şimdi derin devletin yaptığı öldürmeleri PKK yapıyor. Demokratik insani haklarını vereceğim diye, acımadan kendi halkını nasıl öldürebilirsin? Terör örgütü bir gün tamamen ortaya çıktığı zaman belki de PKK Kürt halkı tarafından yargılanacak.

"ARTIK BDP MUHATAP OLAMAZ"

PKK gerçekten Kürt halkının hakları için ortaya çıkmış bir örgüt olsaydı, bugün o hareketin siyasi uzantısı olabilirdi. O zaman Meclis içerisindeki siyasi uzantısı ile müzakere edilebilirdi. Ama bu süreç şunu gösteriyor ki, karşımızda Kürtlerin hakkını arama derdinde olan bir yapı değil, bir terör örgütü ve onun siyasi uzantısı olan bir parti var. Bu parti hiçbir şekilde bağımsız değil. Kendi iradeleri yok. Dolayısı ile bu noktadan sonra Kürt sorununun çözümünde BDP muhatap olmamalı. Muhatap, doğrudan bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımızdır.

CHP'NİN "AÇILIM"I NEREDE?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "(PKK orada, BDP orada, medya orada, devlet nerede?) diyerek kışkırtmacılık yapıyor. Buna aldanmamak gerekiyor. Bu şekilde siyaset daha sert politikalar üretmeye kışkırtılmış oluyor. Siyasetin, bölge halkının daha sakin olması gerekiyor. nbsp; "Genel Başkanlığıma da malolsa bu sorun bitirilmeli" diyen ve 10 maddelik paket hazırlayan Genel Başkan'a ve CHP'ye düşen bugün "Devlet nerede?" demek değildir. CHP terör üzerinden muhalefeti bir kenara bırakıp, üzerine düşeni yapmalı.

"AYGÜN İÇİN TEHLİKE GEÇMEDİ"

Daha üç ay önce PKK'yı eleştirirken, kaçırılıp bırakıldıktan sonra tamamen PKK'nın propagandasını yapan bir Hüseyin Aygün var. Aygün için tehlikenin geçtiğini düşünmüyorum. Aygün ya ikili oynadı veya korktuğu için bugün
söylem değiştirdi. Ben zamanı geldiğinde, vicdanlı bir insan olduğuna inandığım Aygün'ün kaçırıldığını iki gün içerisinde yaşadıklarını anlatacağını düşünüyorum.

TEMEL: İSLAM İLE TERÖR YAN YANA GETİRİLEMEZ

Türkiye Platformu programının ilk bölümüne konuk olan Diyanet İşleri Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlilerinden Ali Rıza Temel de, Suriye'de ve bayram günü Gaziantep'te meydana gelen saldırıdan duyduğu
üzüntüyü dile getirdi. Bayramda Müslümanların yaşadığı coğrafyada akan kanın düşündürücü olduğunu kaydeden Temel, "Cahiliye Arapları Bedeviler bile senede 4 ay savaşmıyordu. Ama bugün medeni çağ dediğimiz dönemde, dünyada savaşsız 4 gün bile geçmiyor. 21. asır maalesef cinayet asrı herhalde" dedi. Ali Rıza Temel, İslam'da düşmanlığın sadece zulme ve zalimlere karşı olduğunu kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...