KPSS heyecanı başladı

/ Kaynak: İHA
KPSS heyecanı başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ta sabah erken saatlerde sınavın yapıldığı okullara gelen adaylar, didik didik aranarak içeri alındı. Sınava girişte en çok kadın adaylar zorlandı.

nbsp; nbsp;Zonguldak'ta sabah erken saatlerde sınavın yapıldığı okullara gelen adaylar, didik didik aranarak içeri alındı. Sınava girişte en çok kadın adaylar zorlandı. nbsp; nbsp;
nbsp; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) nedeniyle Zonguldak'ta sınava girecekler polis ekipleri tarafından didik didik arandı. İl merkezinde çeşitli oklarda yapılan sınava girecek olan adaylar, yanında getirdikleri eşyaları koyacak yer bulmakta zorlanırken, bazıları eşyalarını pencere önlerine bırakmak zorunda kaldı. Sınava girişte en çok zorlanan kadın adaylar oldu. Kadın adaylar, yanlarında getirdikleri, cüzdan, küpe, saat gibi eşyalarını bırakacak yer bulmakta zorlandı. nbsp;
nbsp; Polis ekipleri, sınava girecek olan adaylara, sık sık üzerlerinde bulunan saat, küpe, toka, kemer gibi eşyaları bırakma uyarısında bulunurken, su şişelerinin üzerindeki kağıtlarında çıkarılması istendi. nbsp;

##tgvideo##

SINAV SIRASINDA DEPREM

Sakarya'nın Serdivan İlçesinde sabah saatlerinde meydana gelen depremler Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) giren öğrencileri tedirgin etti.
Merkez üssü Sakarya'nın Serdivan İlçesi olan ve sabah 09:56 ile 10:24 saatleri arasında meydana gelen hafif şiddetteki 6 deprem halkı paniğe düşürdü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin verdiği bilgiler neticesinde, Richter ölçeğine göre en yükseği 4.0, en ufağı 2.1. şiddetindeki depremler sırasında paniğe kapılan öğrenciler sınav salonlarını terk etmek istedi. Sınav gözetmenlerinin sakinleştirdiği öğrenciler sınavlarına devam ederek salonlardan ayrıldı.
Serdivan İlçesi'ndeki Serdivan Lisesi'nde KPSS'ye katılan Ayşegül Ergün, " Ben deprem olduğunu anladım çünkü 1999'da da Adapazarılı olduğum için depremi yaşamıştım. Kısa süreli bir deprem, bunun arkası gelmez diye düşündüğüm için hiçbir paniğe kapılmadım ama yan sınıftaki arkadaşlar bayağı çığlık atıp sınıftan çıkmak istediler, sınıftan çıktıktan sonra tekrar geri dönememe gibi bir durum olduğu için herkes sınavına devam etti. Kısa süreli bir panik oldu ama arkası gelmez diye düşünüp sınava yoğunlaşmak zorundaydık. O yüzden sınava devam ettik"" dedi.
Sınava katılan bir başka öğrenci Engin Karadayı, " Deprem hemen sınavın başında gerçekleşti diyebilirim. Benim hissedebildiğim beş altı saniye civarındaydı. Tedirginlik oldu, ben de tedirgin oldum. Hatta dışarı çıkacak olan var mı diye baktım, bir kişi çıksaydı her halde ben de çıkardım. Bayanlardan birkaçı çığlık attı" şeklinde konuştu.
Sınavda gözetmen olarak bulunan Sakarya Serdivan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Turgut ise, "Deprem çok kısa bir zaman içerisinde oldu ve hemen geçti. Zaten arkadaşlar, öğrenciler panik olmasın diye inşaatta bir çalışma var diye belirttiler" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...