HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Astoria AVM kapanıyor, yerine ofis geliyor

Kaynak:
- Güncelleme:
Astoria AVM kapanıyor, yerine ofis geliyor

Ekonomi Haberleri  / 

Esentepe'deki Astoria AVM'nin ofise dönüşeceği iddialarını yatırımcı Astaş'ın sahibi Vedat Aşçı yanıtladı: Aşçı, 'Bankalardan çok teklif var. Kafe, restoranları ve birkaç lokomotif markayı koruyup, AVM'nin geri kalan kısmını ofise dönüştürme üzerinde düşünüyoruz' dedi. Kiracıların ise henüz hiçbir şeyden haberi yok.

Perakende sektörü bu aralar 2008 yılında açılan Astoria AVM'nin kapanıp, ofis projesine dönüştürüleceğini konuşuyor. İddialara gore; Esentepe'de 27 katlı ikiz kulelerin altında konumlanan ve 110 mağazaya evsahipliği yapan Astoria'nın kapanış tarihi ise Haziran 2013.

İddiaları Astoria'nın yatırımcısı Astaş Gayrimenkul'ün patronu Vedat Aşçı, henüz net bir karar alınmadığını ancak 'ofis' projesine sıcak baktıklarını belirtiyor. nbsp;Akşam Gazetesi'nden Şenay Köşdere'nin haberine göre, nbsp;Esentepe, Zincirlikuyu bölgesinin İstanbul'un en önemli iş merkezi olduğunu ve yıllar içinde bölgede ciddi bir ofis ihtiyacı oluştuğunu vurgulayan Aşçı, '3 büyük banka ve 2 önemli şirketten Astoria'yı ofis yapmak için talep aldık. Bu şirketlerin tamamı ile görüşüyoruz. Yıl sonuna kadar konuyla ilgili fizibilitelerimizi tamamlayıp, karlı model hangisiyse ona karar vereceğiz' dedi.

İŞ KULELERİ MODELİ

Astoria'da İş Kuleleri modeline benzer bir sisteme geçilebileceğini ifade eden Aşçı, 'İş Kuleleri'nin altında kafeler, restoranlar ve birkaç dükkan var. Biz de bu tarz bir modele geçebiriz. İyi iş yapan bir iki dükkanı ve restoranı koruyup, AVM'nin geri kalan kısmını ofise dönüştürebiliriz' diye konuştu.

Çevresi AVM'lerle dolu

MECİDİYEKÖY, Levent, Zincirlikuyu hattı İstanbul'un alışveriş merkezleri açısından en yoğun olduğu bölge olarak dikkat çekiyor. Astoria'nın yakın çevresi ise büyük küçük AVM'lerle çevrilmiş durumda. Cevahir AVM, City's, Profilo AVM, Metrocity, Kanyon ve Akmerkez Astoria'ya 5 dakika mesafede olan bazı alışveriş merkezleri. Astoria, açıldığı yıllarda AVM enflasyonu içerisinde umduğunu bulamayıp farklı pazarlama yöntemleri de denemişti. AVM yönetimi, merkezin açılışının birinci yılında çekilişle uçak hediye ederek, gelmiş geçmiş en ilginç AVM kampanyasına imza atmıştı.

Kiracıların haberi yok

3000 kişilik istihdam sağlayan Astoria AVM'nin içinde Koton'dan Mavi Jeans'e, DKNY'den Vakko Butik'e, İpekyol'a kadar 110 mağaza bulunuyor. Kiracıların henüz yönetimin böyle bir düşüncesi olduğundan haberi yok. Vedat Aşçı, 'Kiracılarımıza henüz bir deklarasyonda bulunmadık. Çünkü daha ortada net bir karar yok' diyor.

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...