Para Çekme Git

- Güncelleme:
Para Çekme Git

Dünya Haberleri

Bankalarla vatandaşlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran hızlı para çekme makinaları ATM'ler bazen hayatı öylesine zorlaştırıyor ki?


Otomatik para çekme makineleri (ATM), giderek yayılıyor ve adeta bankaları insanların ayaklarına getirerek hayatı oldukça kolaylaştırıyor. Ama bazen bunların çok garip yerlere yerleştirildikleri görülüyor ve insanların bu makinelere nasıl ulaşıp da işlem yapabilecekleri düşünülüyor.
En garip ATM'lerden ikisi Romanya'nın Timisoara şehrinde bulunuyor. Şehirde sadece birkaç sokak aralıkta bulunan iki ATM'nin birbiriyle tamamen zıt özellikte olduğu dikkat çekiyor. ATM'lerden biri o kadar alçağa yerleştirilmiş ki müşteriler ancak diz çöküp işlem yapabiliyor. Diğer bir ATM de aksine son derece yükseğe yerleştirilmiş. Makine o kadar yüksekte ki insanlar ya hiç fark etmiyorlar ya da fark etseler de boyları makineye yetişmediği için işlem yapamıyorlar.
Dünyada 2,2 milyondan fazla ATM olduğu açıklanırken neyse ki bunların çok azı uygunsuz yerde bulunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...