Yer mantarı avcısı köpek

Yer mantarı avcısı köpek

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de Nellie isimli köpek, tam bir yer mantarı avcısı. Güçlü koku alma duyusuyla yer altındaki mantarları bulan köpek her sene sahiplerine yabana atılamayacak kadar para kazandırıyor. Sahipleri şimdiye kadar Nellie sayesinde binlerce sterlin kazandı.

Nellie, bahçelerini eşeleyip altüst edince Janey Auchincloss (48) ve kocası John Perkins (53) önce kızdılar. Daha sonra köpeklerinin gramı 1 sterlin olan değerli yer mantarları çıkardığını görünce Suffolk'taki İngiliz çiftin öfkesi sevince dönüştü. Değerli yer mantarlarını satıp paraya tahvil etmeye başlayan çift, her sene bin sterlin kadar ek gelir elde ediyor. nbsp;
Bahçe tasarımcısı olarak çalışan Auchincloss, "Önceleri bahçemizi talan ediyor diye kızıyorduk ama daha sonra onun yer mantarlarının yerini tespit etme özelliğinden faydalanmaya karar verdik. Normalde kimse Suffolk'ta bahçesinde yer mantarı yetişeceğini tahmin edemezdi. Nellie sayesinde adeta bir altın madeninin üzerinde yaşadığımızı fark ettik" dedi.
Perkins de "Çoğu köpek, sahibine masraf çıkarır ama bizim köpek bize para kazandırıyor" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...