HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Atatürk Havalimanı'nda tartışılacak karar

Atatürk Havalimanı'nda tartışılacak karar

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu'nca alınan karara göre, havalimanı sınırları içerisinde her türlü gösteri ve eylem yasaklandı.

HAVA-İŞ koluna getirilen grev yasağının ardından Atatürk Havalimanı'ndaki gösterilerde 16. güne gelindi. Hava-İş üyesi çok sayıda kişi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katı önünde her gün eylem yaptı. Dün göstericileri üzecek bir karar alındı. İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın başkanlığında yapılan Güvenlik Komisyonu toplantısında son günlerde gündemden düşmeyen havalimanındaki gösterilerle ilgili önemli bir karar çıktı. Havalimanında yapılan gösterilerin uçuş ve terminal güvenliğini aksattığına dikkat çekildi. Bu tür eylemlerin ülke imajını da olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Karara göre, havalimanı sınırları içerisinde herhangi bir gösteri, eylem yapılamayacak. Kararın imza aşaması sonrası uygulamaya geçileceği ifade edildi.

Hava-İş'ten eylem yasağına sert tepki nbsp;

Yasağa Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin sert tepki gösterdi. Ayçin, "Biz buradayız, buyursunlar gelsinler bizi göndersinler" dedi. nbsp;Alınan karara şaşırmadığını belirten Ayçin, "Havaalanın güvenlik gerekçesini, uçuş emniyetini gerekçe gösterip böyle bir zihniyet eğer buraya yasak getiriyorsa uçuş emniyetini burada oturan insanlardan önce riske atan çok faktör var. Havalimanı emniyet güvenlik konseyini oluşturan yetkililer kafalarını biraz dışarıya kaldırıp bakarlarsa bizden önce engel o kadar unsur var ki onları önceden ortadan kaldırsınlar. THY şu an eksik personelle uçuyor. Uçuş süreleri aşılarak uçuluyor. Önce gitsinler onu ortadan kaldırsınlar. Daha sonra burada demokratik zeminde verilen mücadeleyi eleştirsinler. Biz buradayız, buyursunlar gelsinler bizi göndersinler" diye konuştu. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...