HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sigarayı 30'undan önce bırak uzun yaşa

Kaynak:
- Güncelleme:
Sigarayı 30'undan önce bırak uzun yaşa

GÜNDEM Haberleri  / 

Tiryakilerin daha genç öldüğünü belirten bilim adamları, gençleri, "sonra bırakırım" düşüncesiyle sigaraya başlamamaları için uyarıyor.

İngiliz bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sigarayı 30 yaşından önce bırakanların daha fazla yaşadıkları ortaya çıktı. Oxford Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırma, yaklaşık 1 milyon kadın üzerinde gerçekleştirildi. Araştırmada, 40 yaşına gelmeden sigarayı bırakan kadınların sigaradan ölme risklerinin yüzde 90 azaldığı belirlendi. 35 yaşına gelmeden bırakanlar içinse bu oran yüzde 97'ye çıkıyor. Orta yaşlarında sigara içmeyi sürdüren kadınlar ise çeşitli rahatsızlıklardan dolayı sigara kullanmayanlara göre 10 yıl daha erken hayatını kaybediyor. 30 yaşından önce sigarayı bırakanlar, hiç içmeyenlere göre 1 ay daha erken ölürken; 40 yaşına gelmeden önce bırakanlar ortalama 1 yıl daha az yaşıyor. İngiliz bilim adamları, günde 10 sigaradan az içenlerin bile, hiç içmeyenlere göre daha erken ölme riskleri bulunduğunu vurguluyor.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...