Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bunama riskini artırıyor

- Güncelleme:
Bunama riskini artırıyor

GÜNDEM Haberleri

Uyku haplarının bunama riskini önemli ölçüde artırdığı belirlendi. ABD'de Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, uyku hapları kullananların bunama riskinin yüzde 50 fazla olduğu ortaya çıktı.

Akademisyenler, uyku haplarının yan tesirlerinin çok fazla olduğunu ifade etti ve doktorların reçeteye uyku hapı yazmaktan mümkün mertebe kaçınmaları tavsiyesinde bulundu. Uyku haplarının hafıza problemleri, panik atak ve erken ölümle irtibatlı olduğunu gösteren araştırmalar da var. nbsp;
Harvard Üniversitesi ve Fransa'daki Bordeaux Üniversitesi bilim adamları, son 15 senede uyku hapları alan 65 yaş üzeri kişilerde bunama ihtimalinin yüzde 50 fazla olduğunu tespit etti. Mesajların beyne gidiş yollarını değiştiren ve sakinleştirici etki gösteren bu ilaçların aynı zamanda beyinde nörotransmitterlar olarak bilinen kimyasalları da değiştirdiği ve bunamaya yol açtığı ifade ediliyor.
Profesör Tobias Kurth, "Bu ilaçların gerçekten tehlikeli olma potansiyeli var. Ama yine de tek araştırmayla iktifa etmemek gerek. Dolayısıyla panik yapmaya gerek yok. Yalnız, bu ilaçları reçeteye yazarken çok dikkatli olunması gerekiyor" dedi.
Sonuçları British Medical Journal dergisinde yayımlanan araştırma, 65 yaşın üzerinde, o zamana kadar bunama belirtisi göstermeyen nbsp;1.063 erkek ve kadın üzerinde yapıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...